Kritik Gelişme: Rusya, Bitcoin ile ödeme yapmayı yasallaştırmaya hazırlanıyor!
Kritik Gelişme: Rusya, Bitcoin ile ödeme yapmayı yasallaştırmaya hazırlanıyor!

Kritik Gelişme: Rusya, Bitcoin ile ödeme yapmayı yasallaştırmaya hazırlanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in benimsenmesi adına her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. El Salvador’un 44 ülkeden delegelerle kripto para birimlerini tartıştığı haftada Rus makamları da Bitcoin’i desteklemek adına bazı hamleler yapmaya başladı.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, ülkenin yakında bir Bitcoin atılımı gerçekleştirebileceğini öne sürdü. Bakan, Reuters tarafından aktarılana göre bir forumda şunları söyledi:

“Rusya er ya da geç kripto para birimlerini ödeme aracı olarak yasallaştıracak. Asıl soru, bu gerçekleştiğinde, nasıl düzenleneceği. Şimdi merkez bankası ve hükümet aktif olarak bunun üzerinde çalışıyor.”

Rusya’da Bitcoin ödemeleri gerçek mi oluyor?

Yorum, Rus hükümeti ve merkez bankasının farklılıklarını çözmeye yaklaşabileceğini öne sürdü. Bu yılın Şubat ayının başlarında, Rusya Maliye Bakanlığı, merkez bankasının Bitcoin’i tamamen yasaklama talebine karşı çıkan önerilerde bulundu.

Bakan, kripto para birimlerinin bir ödeme aracı olarak yasal hale gelmesinin an meselesi olduğunu ima etti.

“Ama herkes er ya da geç bunun şu ya da bu biçimde uygulanacağını anlama eğiliminde. Bu konudaki düzenlemeler önce merkez bankası, ardından hükümet tarafından oluşturulacak.”

Geçen ay, Rusya Maliye Bakanlığı, kripto para birimlerini düzenlemek için yaklaşan bir yasa tasarısının, ülkedeki faaliyeti büyütmek için büyük potansiyele atıfta bulunarak madenciliğe “özel dikkat” vereceğini söyledi.

Yakın geçmişte, kripto benimsemesi ülkede önemli ölçüde arttı. Son verilere göre, Ruslar dünyadaki toplam kripto paranın %12’sine veya kabaca 240 milyar dolara sahip.

Ayrıca Rusya kendi CBDC’sini çıkarmayı planlıyor. Bununla birlikte, Rusya da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki merkez bankacıları, kripto endüstrisinin yükselişinden finansal istikrara yönelik riskleri dile getiriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin