Rapora göre daha fazla Rus kripto para birimi gelirlerini açıklıyor
Rapora göre daha fazla Rus kripto para birimi gelirlerini açıklıyor

Rusya Bankası: “Vasıfsız yatırımcılar 8 bin dolardan fazla kripto para alamamalı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Bankası, Rusya’daki vasıfsız yatırımcıların kripto varlıklara yılda 600.000 Rus rublesinden (7.800 dolar) fazla yatırım yapmalarına izin verilmemesi gerektiğini öne sürdü.

 “Yetersiz yatırımcıların alabileceği kripto para miktarı sınırlandırılmalı.”

Rusya Merkez Bankası, ülkedeki profesyonel olmayan yatırımcıların yıllık kripto para birimi yatırımlarına sınır koymayı önerdi. Merkez Bankası, Rusya’daki vasıfsız yatırımcıların dijital varlıklara yılda 600.000 Rus rublesinden (7.800 dolar) fazla yatırım yapmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Yetkili, yeni öneriyi Rusya’nın yeni kabul edilen kripto yasası “Dijital Finansal Varlıklar Üzerine” veya DFA’ya atıfta bulunan açıklamada ortaya koydu.

Merkez bankasının resmi açıklaması, yeni düzenleyici kısıtlamanın yalnızca dijital finansal varlıkları değil, aynı zamanda “diğer dijital hakları” da içereceğini belirtiyor. Rapor, vasıfsız yatırımcıları temsil eden bireylerin, yıllık satın alma için dijital finansal varlık miktarı üzerinde toplam 600 bin ruble sınırına sahip olacağını belirtiyor. Yeni kısıtlamanın önümüzdeki yıldan itibaren Rusya’nın DFA yasasıyla bağlantılı olarak uygulanması bekleniyor.

Rusya’da düzenleme yok, yasaklamaların imkansız olduğunu düşünüyorlar

Şu anda Rusya’da kripto para birimleri ile ilgili belirli bir düzenleme bulunmuyor. Rusya Merkez Bankası, geçmişte ülkedeki tüm kripto para birimlerini yasaklamaya desteğini dile getirmişti.

Daha önce merkez bankası Bitcoin ve kripto para birimlerini yasaklamanın gerçekçi bir şekilde imkansız olduğunu kabul etmişti. Rusya Merkez Bankası’nın hukuk departmanı müdürü Alexei Guznov da Bitcoin ve kripto para birimlerinin yasaklanmasının imkansız olduğunu söylemişti.

Bu arada milyar dolarlık bir varlık yöneticisi 10.000 Bitcoin aldığını duyurdu. Detayları buradan okuyabilirsiniz.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin