Rusya 4 ülkeyi kripto paralara ortak yaklaşımda bulunmaya çağırdı.
Rusya 4 ülkeyi kripto paralara ortak yaklaşımda bulunmaya çağırdı.

Rusya 4 ülkeyi kripto paralara ortak yaklaşımlar geliştirmeye çağırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya 4 ülkeyi kripto paralara ortak yaklaşım izlemeye çağırdı. Başbakan Dmitry Medvedev, Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerinin liderlerinden kripto para birimleri için ortak bir yaklaşım geliştirmelerini istedi.

Hem Rusya merkez bankası hem de başbakan kripto para birikimlerinin bir ulusun çerçevesi ile sınırlandırılmaması gerektiğine inanıyor.

Rusya 4 ülkeyi kripto paralara ortak yaklaşıma çağırdı

Tass, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev’in Avrasya Ekonomik Birliği (EAEU) ülkelerine kripto paralar için ortak bir yaklaşım geliştirme çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Medvedev, “Küreselleşmedeki Dijital Gündem” forumunda, “kripto para birimlerine yaklaşımları EAEU çerçevesinde bir araya getirme” gerekliliğini dile getirdi.

EAEU’nun beş üye ülkesi var: Ermenistan, Beyaz Rusya(Belarus), Kazakistan, Kırgızistan ve Rusya.

Kripto paralar ile ilgili olarak, Medvedev diğer EAEU liderlerine şunları söyledi:

Ulusal model çerçevesine kilitlenmemeliyiz. Bu ilkelerin bir ülkede uygulanması olanaksız; yaklaşımlarımızı birlik seviyesine yaklaştırmamız gerekiyor. Aksi takdirde, tüm bunlar gelişmek için tamamen farklı bir açı oluşturacak ve tamamen anlaşılabilir ve meşru görünmeyecek.

Medvedev, meslektaşlarından bazılarının “kripto para birimleri ile ödeme yapmanın mümkün olacağını” söylediğini aktardı.

Bunlar, “Ekonomilerimiz çok sıkı ve yakından ilişkili olduğu için daha yakından inceleyelim.” sözleriyle aktarıldı. Başbakan, ayrıca uluslararası sözleşmeler hazırlamayı önerdi. “Bu alandaki çabaları EAEU ülkeleriyle senkronize etmeye” ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Avrasya Ekonomi Birliği toplantısı.

Rus merkez bankası fikirlere katılıyor

Aralık ayının sonlarında, Rusya merkez bankasının başkan yardımcısı olan Olga Skorobogatova, bankanın EAEU ülkesinde veya BRICS(Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) ülkeleri arasında uluslararası kripto para birimi gönderme fikrini desteklediğini söyledi. Vedomosti tarafından şöyle aktarıldı:

Ulusal dijital para biriminin piyasaya girmesi, makroekonomi açısından tamamen haklı çıkılmamış gibi görünüyor. İş arkadaşlarımızla tartışmaya değer soru; Avrasya Ekonomik Birliği topraklarında veya BRICS’de dijital para birimi girişi.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin