Rusya 2021 bitmeden yeni kripto para hamlesini hayata geçirebilir!
Rusya 2021 bitmeden yeni kripto para hamlesini hayata geçirebilir!

Rusya 2021 bitmeden yeni kripto para hamlesini hayata geçirebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya, Ruble destekli dijital para birimini uygulamaya bir adım daha yaklaşıyor. Rusya Merkez Bankası’nda üst düzey bir yönetici, bankanın 2021’in sonuna kadar dijital rublesi için bir prototip sunmayı planladığını belirtti.

Moskova merkezli Ekonomi Okulu’nun ev sahipliği yaptığı çevrim içi bir etkinlikte konuşan Rusya Merkez Bankası başkan yardımcısı Alexey Zabotkin, prototipin herhangi bir gerçek işlemi desteklemeyeceğini, bunun yerine tüm ekosistem için zemin hazırlayacağını kaydetti. Yerel haber yayını Prime’ın Çarşamba günü yaptığı bir habere göre Zabotkin, “Bu prototipe dayanarak, iyileştirme de dahil olmak üzere, gelecek yıl deneme turlarını başlatacağız.” dedi.

Daha önce bildirildiği üzere, Rusya ilk olarak 2020 yılının Ekim ayında dijital bir ruble ile para yarışına girme planlarını açıkladı. O sırada Rusya Merkez Bankası, dijital rublenin olası konseptini detaylandıran bir danışma belgesi yayınladı.

Makale, merkez bankasının kontrolünü ve Rusya için fırsatlar yaratmasını, Rus rublesine sabitlenmiş bir CBDC olan dijital rublenin avantajlarından bazıları olarak gösterdi. Banka ayrıca, dijital rublenin ödemeleri “daha hızlı, daha basit ve güvenli” hale getireceğini ve kullanıcıların dijital ruble e-cüzdanlarından ve mobil cihazlarından hem çevrimdışı hem de çevrimiçi olarak erişebileceklerini önerdi. Banka daha sonra yeni dijital ödeme sisteminin muhtemel kullanıcılarından kamuoyuna geri bildirim istedi.

Bu yılın başlarında, Rusya Bankalar Birliği (ARB), Rusya Merkez Bankası tarafından önerilen ruble destekli CBDC’nin tasarımının dolandırıcılık ve siber güvenlik risklerine karşı bağışık olmadığına dair endişelerini dile getirdi. Geçen ayın sonlarında, başkan yardımcısı Olga Skorobogatova bu endişelere değindi ve merkez bankasının dijital ruble konseptini güncelleyeceğini ve daha dostane bir model hazırlayacağını belirtti.

Bu arada, Rusya son zamanlarda kriptoyu mülk olarak tanımak da dahil olmak üzere sert kripto yasalarını hafifletmek için bazı adımlar attı. Ancak Bitcoin yatırımcıları, belirlenen kurallara uymayı reddettikleri için yine de ağır para cezaları ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin