featured

Rus Üniversitelerinde, Blockchain, Bitcoin Ve Kripto Para Dersleri Başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya çapında birçok üniversite mevcut finansal eğitim programlarına kripto para birimleri, Bitcoin ve Blockchain teknolojileri üzerine odaklanan yeni dersler ekledi. Yüksek talep nedeniyle bu dersleri ilk kez bu akademik yılda sunacaklardır.




Kripto Para Kursları (cryptocurrency)

Rusyadaki en iyi üniversitelerin bazıları bu sene, kripto para sektörü ve Blockchain teknolojileri alanında ayrılmış özel dersler ve yüksek lisans dersleri vermeye başlayacak ve bu kurslar 2017-2018 akademik yılında okulların mevcut programlarına dahil edilecek.

Moskova Devlet Üniversitesi (MSU) Yönetim Kurulu Üyesi Sergey Studnikov, Financial Analytics master programını yönetiyor ve konuyla ilgili şunları söyledi;

Birkaç program için derhal ustalık dersleri alacağız – bunun için endüstri temsilcilerini davet ediyoruz.

 

Beş Ana Rus Üniversitesi, Şifreleme Dönemi Kurslarını Sunmaya Başladı

 

Ekonomi Yüksekokulu (HSE) Rusyanın önde gelen üniversitelerinden birisi ve ilgili konular okulun Mali Teknolojileri kursuna dahil ediliyor. Bu ders, Rusya Devletine ait olan Sberbank ile birlikte bu yıl başlatılan Finansal Teknolokiler ve Veri Analizi programının bir parçası haline geliyor.

Ekonomi Petersburg Devlet Üniversitesi (Spbgeu)

Devlet Üniversitesindeki program, bankacılık, finans ve kripto para sektörü, blockchain teknolojileri olmak üzere iki bölümden oluşacak. Ekomomi ve finans fakültesinden Doçent Denis Gorulev’e göre

”Burada ayrı bir ders vermek için birtakım resmi hareketlere güveniyoruz, bunun eğitim bakanlığı ile çok fazla ve uzun süre koordine edilmesi gerekiyor”

Moskova Fizik ve Teknoloji Enstitüsü (MIPT) 

Enstitü, kendisini bilim adamları, öğrenciler ve mühendisler tarafından oldukça beğeni gören en iyi 5 Rus üniversitesinden biri olarak tanımlıyor. Enstitü, Blockchain teknolojisinin IT bileşenini yönetecek.

MIPT Uygulamalı Matematik ve Bilişim Okulu Müdürü Andrey Raigorodsky’ye göre, bu alan hem öğrenciler hem de işverenler arasında yüksek talep görüyor. “Bu sene birkaç tane özel dersimiz var” dedi.

Ayrıntılı olarak, okulun endüstriyel ortakları tarafından güçlü bir talep var. “Örneğin, Sberbank şu anda bizimle çalışıyor – bu konuda araştırma yapılmakta olan yeni bir bilimsel laboratuarı açtılar.”

Bilim ve Teknoloji Ulusal Üniversitesi (Misis)

Rusyanın demir, çelik ve metal bilimi alanında önde gelen üniversitelerinden biri.

Bu yaz, Misis ve devlete ait banka Vnesheconombank (VEB) blockchain teknoloji odaklı yeni malzemeler ve yeni teknolojiler için bir merkez oluşturmak adına bir anlaşma imzaladı, üniversite yayınlanan yazıda, öğrenciler yeni eğitim merkezinde blockchain teknolojisi üzerinde çalışacaklar:

Özellikle MSU, SEÇ, Misis, MIPT ve Spbgeu öğrencileri Bitcoin ve yenilikçi finansal teknolojilerin diğer yönleri hakkında bilgi edinecek.

bitcoin.com

Bitcoin, Blockchain ve Kripto paralarla ilgili çalışmalar başlatan üniversiteler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda fikrinizi paylaşabilirsiniz.

 

 

 




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin