Rus petrol şirketleri kuyularında kripto para madenciliği yapmayı önerdi
Rus petrol şirketleri kuyularında kripto para madenciliği yapmayı önerdi

Rus petrol şirketleri kuyularında kripto para madenciliği yapmayı önerdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya’da petrol üretimi yapan şirketler, kullandıkları petrol sahalarının hemen yanında kripto para madenciliğini organize etmek için bir proje geliştirdiler. Kripto para basımına ayrılmış veri merkezleri, petrol çıkarma sırasında açığa çıkan ve boşa gidecek olan fazla gazdan güç alabilir.

Bakanlıklar ve Merkez Bankası, Rus petrol endüstrisinden kripto madenciliği projesini inceledi

Moskova’daki devlet kurumları güncel olarak Rusya’nın petrol şirketleri tarafından madencilik alanlarında kripto para birimi madenciliğine başlamak için başlatılan bir girişimi tartışıyorlar. Bu endüstri, kripto para basımı sürecinde kullanılabilecek elektrik üretmek için ilgili petrol gazını (APG) kullanmayı teklif ediyor.

Sanayi faaliyeti Çin’de fiilen yasaklanmışken, Rusya Federasyonu’nda madencilik de uygun şekilde düzenlenmediği halde yasaklanmamıştır.

Rusya’nın önde gelen ticari gazetesi Kommersant, Sanayi Bakan Yardımcısı Vasiliy Shpak tarafından gönderilen bir mektuptan alıntı yaparak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın yakın zamanda Dijital Kalkınma Bakanlığı ve Rusya Merkez Bankası’ndan (CBR) fikir hakkında geri bildirimde bulunmalarını istediğini bildirdi. 

Rusya’da kripto para birimlerini düzenleyen ana kanun, bu yılın başlarında yürürlüğe giren “Dijital Finansal Varlıklar” hakkındaki yasadır. Bu sebeple Rusya’daki dolaşımları ve ilgili operasyonları ile ilgili ek mevzuata ihtiyaç vardır. Kripto madenciliğinin endüstriyel bir faaliyet olarak yasallaştırılması, parlamento Finansal Piyasa Komitesi başkanı Anatoly Aksakov’un Eylül ayında bu şekilde kayıt altına alınması ve buna göre vergilendirilmesi gerektiğini belirtmesiyle hükümet çevrelerinde destek alıyor.

Kommersant ayrıca, büyük Rus petrol şirketlerinden birinin halihazırda devam eden bir kripto madenciliği projesi olduğunu ve bunu büyütmek istediğini açıklayan Sanayi Bakanlığı’na yakın bir kaynaktan alıntı yapıyor. Bilgili bir kişi gazeteye verdiği demeçte şu açıklamayı yaptı:

Bu sektör yasal olarak gri bir bölgede ve şirket merkez bankasından olumsuz bir tepki almaktan korkuyor.

Mevcut resmi bilgilere göre şu ana kadar yalnızca Rus enerji devi Gazprom’un bir yan kuruluşu ve ülkedeki üçüncü büyük petrol üreticisi olan devlete ait Gazprom Neft’in gerçek bir madencilik projesi bulunuyor. Şirket, Tyumen Oblastı’ndaki bir bölge olan Khanty-Mansi Özerk Okrugu’ndaki petrol sahasında çalışmaları başlattı ve ocak ayındaki bir rapora göre, petrol devi bir ayda 1.8 BTC basmayı başardı. Gazprom Neft bu konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

 

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin