featured

Rus muhalefetinden dikkat çeken kripto para önerisi! Avrupa endişeli, FSB sıkı takipte

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus muhalefetinin bir üyesinden dikkat çeken bir kripto para önerisi geldi. Milletvekili federal hükümete ve merkez bankasına, Batılı ulusların bazı mali yaptırımlarını atlatmak için dijital ruble veya merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) ihracını hızlandırma çağrısında bulundu.

Mironow: “Dijital Ruble Rusya’nın rezerv para birimi olmalı”

Duma’daki “Adil Rusya” fraksiyonunun lideri Sergei Mironov batı yaptırımlarının Rus ekonomisine olan etkilerinin konuşulduğu dönemde çarpıcı bir kripto para önerisi sundu. Muhalif lider, Rusya merkez bankasının üretim ve ulaşım altyapısının geliştirilmesi de dahil olmak üzere inşaat ve konut projeleri için CBDC çıkarmasını önererek “Dijital ruble, Rusya için tam teşekküllü bir yatırım ve rezerv para birimi haline gelmeli” dedi. Ayrıca Mironow dijital rublenin, nakit sıkıntısı çeken ülkenin enflasyonu iyileştirirken ek fon yaratmasını sağlayacağını da iddia etti.

Mironov’a göre, önerilen CBDC yurtdışında yatırılamaz veya belirlenen hedef ve amaç dışında kullanılamaz. Mironov, Moskova’nın dış rezervlerine ve uluslararası finans piyasasına erişimini sınırlayan Batı ve müttefikleri tarafından uygulanan geniş kapsamlı ekonomik yaptırımlar karşısında öneriyi iletti.

Avrupa’nın CBDC endişesi devam ediyor

Batılı müttefikler, Rusya’nın Şubat ayı sonlarında Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından yürürlüğe konan yaptırımlardan kurtulmak için CBDC de dahil olmak üzere kripto para birimlerini kullanacağı endişelerini dile getirdiler. Daha öncesinde Rusya Merkez Bankası (CBR) kripto para birimlerinin yasallaştırılmasına karşı çıkmıştı. Bununla birlikte, CBR 2019’dan beri bir CBDC yayınlamayı planlıyor ve geçen Nisan ayında bir dijital ruble konsepti açıkladı.

 

FSB, Rus kriptosunu sıkı takibe aldı

Pazartesi günü, Finansal İstikrar Kurulu (FSB), Rus ekonomik yaptırımlarına uyumu sağlamak için dijital varlık işlemlerini dikkatle incelediklerini söyledi. FSB, 20 gelişmiş ekonominin bir araya gelerek mali düzenleyiciler, merkez bankaları ve maliye bakanlığı yetkililerinden oluşmuş, finansal izlemelerde bulunarak tavsiyeler veren uluslar arası bir kuruluştur.

Avrupa yaptırımların kripto tarafını boş bırakmıyor

Bu ayın başlarında Avrupa Komisyonu, Rusya’nın herhangi bir kuralı atlamasını engellemek için yaptırımları onaylayan bir bildiri yayınladı. Emir, yaptırımlardan kaçınmak için bir boşluk oluşturduğuna inanılan kripto para birimi işlemlerini içeriyor. Açıklamada, “Bu değişiklikler, Rusya ve Beyaz Rusya’ya yönelik AB yaptırımlarının daha yakın bir uyumunu sağlıyor ve Beyaz Rusya da dahil olmak üzere Rus yaptırımlarının delinememesini, daha da etkili bir şekilde sağlamaya yardımcı olacak” denildi.

beincrypto.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin