Kripto düzenlemesi kapsamında, tokenler üç grupta sınıflandırılıyor
Kripto düzenlemesi kapsamında, tokenler üç grupta sınıflandırılıyor

Rus kripto girişimcilerinden önemli hamle: Kripto düzenlemesi için Başbakan Medvedev’e önerilerini gönderdiler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus Sanayicileri ve Girişimciler Sendikası (RSPP) isimli bir lobi grubu, ülkenin başbakanı Dmitry Medvedev’e kripto düzenlemesi için önerilerini gönderdi.

Kripto düzenlemesi kapsamında, tokenler üç grupta sınıflandırılıyor

RSPP başkanı Alex Shokhin, daha önce yaptığı açıklamada geçtimiz Mayıs ayında Rus Devlet Duması tarafından  kabul edilen kripto para düzenleme taslaklarını eleştirdi. Shokhin, Medvedev’i, hem girişimcilerin hem de düzenleyicilerin menfaatlerine hizmet edecek taslak kanunun yeni yönlerini geliştirmek için 2019 yılına kadar taslak düzenlemeleri ertelemeye çağırıyor.

Shokhin’e göre, mevcut mevzuat kabul edilirse Rus girişimlerini, kripto para birliğine daha dost olan yurtdışındaki diğer ülkelere gitmeye zorlayacak. Lobi grubu ayrıca tokenleri üç grupta (menkul kıymet tokenleri, kripto para birimleri ve dijital tokenler) sınıflandırmayı ve her biri için uygun bir çerçeve geliştirmeyi öneriyor. Örneğin, menkul kıymet tokenleri merkez bankasının sıkı kontrolü altında olurken, dijital tokenler daha liberal bir rejimin keyfine varacak. Shokhin tarafından tanımlandığı gibi, “hibrid” tokenler durumunda, merkez bankası her bir tokeni ayrı ayrı gözden geçirmeli.

Kripto paralara yönelik düzenlemeler, ilk olarak Ocak ayında tanıtıldı

RSPP’nin kurucu üyeleri arasında mineral madenciliği yapan ünlü Rus milyarder Vladimir Potanin de yer alıyor. Ayrıca Skolkovo isimli Rus inovasyon fonunun yöneticisi Viktor Vekselberg de grubun kurucusu. Kripto paralara yönelik düzenlemeler ilk olarak Ocak ayında Rusya Maliye Bakanlığı tarafından tanıtıldı. Mart ayında, kripto para borsaları için müşteri tanı (KYC) düzenlemeleri getirildi ve daha sonra Devlet Duması tarafından onaylandı.

Rusya, geçtiğimiz dönemde madencilik ve diğer kripto paralar ile ilgili tabirleri de taslak metinden çıkardı. Rusya’nın düzenleyici otoritelerinin hazırladığı taslak metinde sadece ICO’lar ile ilgili ifadeler yer alıyordu.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin