Rus kamu görevlilerine kripto para yasağı
Rus kamu görevlilerine kripto para yasağı

Rus kamu görevlilerine kripto para yasağı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya hükümet yetkilileri, Çalışma Bakanlığı’ndan gelen bir mektuba göre 1 Nisan’dan önce tüm dijital varlık varlıklarını elden çıkarmak zorundalar.

Kripto para yasağı

Rusya Çalışma Bakanlığı, federal ve yerel hükümet organlarının yetkililerine kripto para sahibi olmalarının yasak olduğunu ve kripto odaklı herhangi bir varlıkları elden çıkarmaları gerektiğini bildirdi.

Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan ve 16 Aralık 2020 tarihli bir belge, direktifin yolsuzluğu önlemeyi amaçladığını gösteriyor. Haber ilk olarak Rus kripto haber kuruluşu Forklog tarafından bildirildi.

Mektup, Rusya Merkez Bankası yönetim kurulu üyeleri ve devlete ait şirketlerin başkanları ve eşleri ve reşit olmayan çocukları da dahil olmak üzere, Rusya’daki federal ve yerel düzeydeki kamu görevlilerinin kripto para birimlerine ve dışarıdan çıkarılan herhangi bir dijital varlığa sahip olamayacağını belirtiyor.

Yasaya vurgu

Mektup, bu Ocak ayında yürürlüğe giren dijital varlıklarla ilgili yasayı ifade ediyor. Yasa, devlet görevlilerinin yabancı bankalarda hesap açmasını ve yabancı ülkelerden finansal araçlar satın almasını yasaklayan yasa dahil olmak üzere diğer Rus yasalarında bir dizi değişiklik içeriyor. Artık bu liste, “yabancı yasalara ve kripto para birimlerine uygun olarak ihraç edilen dijital varlıkları”da içeriyor.

Devlet yetkilileri artık 1 Nisan 2021’e kadar herhangi bir dijital varlıkları elden çıkarmak zorunda.

Ancak açıklama kuralları henüz çok katı değil. Yeni yasanın yürürlüğe girdiği ilk yıl olduğu için, kamu görevlilerinin 2020 yılı için yolsuzlukla mücadele beyanlarında diğer mülk türleriyle birlikte dijital varlıklara da sahip olduklarını bildirmeleri gerekmiyor.

Konuyla ilgili kamuya açık bir rapor bulunmadığından, Rusya’daki hükümet görevlilerinin kaçının kripto para birimine sahip olduğu net değil.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin