featured
Bitcoin Yasal Olacak

Rus Ekonomi Bakanı: Bitcoin Yasal Olacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Alexei Moisery bitcoin ve diğer kripto paraların ülkede yasal olacağını söyledi. ”Bitcoin Yasal Olacak!”

R. T.ye göre, Rus milletvekili, kripto parayı satın almanın ve satmanın kanun dışı olmaktan çıktığını belirtti. Böylelikle, madeni paraya karşı katı bir duruş sergilediği ve zorunlu kripto para kaydının yasal varlık ve bireysel girişimcilik ile sınırlandırılacağı resmen belirtildi. Diğerleri için kripto para madenciliğin suç olacağı belirtildi.

Resmi kaynakların belirttiğine göre,
Ancak, biri kripto parayı yerleşme ve suç işleme amacıyla kullanırsa cezalar farklı olacak.
Aynı zamanda Moiseev, kripto para kullanan operatörler finansal piramit ya da vergiden kaçınmak için kullanırsa suç olarak görülecek.

Ayrıca Moiseev, kripto para almak ya da satmanın Rusya’da yasal olacağını belirtti. Daha önce, kripto para almak ya da madencilik yasal değilken, şimdi Başkan Vladimir Putin’in sermaye birikimini düzenleyici sistem kurulmasını zorlamasıyla ortaya çıktı. Putin ve Rus ekonomi düzenleyicileri arasında sağlanan anlaşmada Rus lider, hem madenciliğin düzenlenmesi ve sanal para yani kripto paranın sağlanmasına imza attı.

Rus Ekonomi Bakanı Anton Siluanov “Biz kripto para sürümü ve devrini kontrol altına almaya karar verdik. Bu ülke bunu kontrol etmeli.” dedi. “Şimdi belirgin parametrelerden konuşmayacağız fakat, genel olarak bu süreci yönetmek ve  daha yasal hale getirmek üzere bunu düzeltmeye karar verdik.
Ayrıca, kripto para satın alımı üzerine limit koyma üzerine plan oluşturulmakta. Maksimum limit her birey için 100,00  ruble olacak. Ayrıca, 600,00 ruble tavan fiyat olarak kontrol altındadır.
Son olarak, Siluanov Rusya’da kripto paralar için faturanın 2018’in sonuna kadar düzenleneceğini belirtti.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin