Ruble karşısında rekor kıran Bitcoin devasa yükselişe mi hazırlanıyor?
Ruble karşısında rekor kıran Bitcoin devasa yükselişe mi hazırlanıyor?

Ruble karşısında rekor kıran Bitcoin devasa yükselişe mi hazırlanıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, 38.000 dolar civarında sıkışıp kaldı. Ancak Rus rublesi karşısında BTC, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

Dolar güçlü kalsa da Rusya’ya yönelik yaptırımlar rubleyi Bitcoin karşısında rekor düşük seviyeye indirdi.

Bitcoin, bir enflasyon koruması olarak potansiyelini tam olarak gösterebilmiş değil ancak bu anlatının gelişmesi için halen zaman olduğunu söyleyebiliriz.

Bitcoin, ruble karşısında nasıl rekor kırdı?

Son zamanlarda düşüş gösteren Bitcoin için yeni en dip seviyeler gördük ancak Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışma kripto pazarını çok etkiledi. Merkezsiz dijital varlıklar şu anda yurt dışında kolayca bağış yapmanın tek yolu ve katı ekonomik yaptırımlardan kaçınmak için kullanılıyor.

Ukraynalı vatandaşlardan ve Rus oligarklarının bir kaos içine düşmüş olması, BTC fiyatındaki geçici yükselişin ana sebebiydi. Rus rublesindeki çöküşle birlikte bu ülkelerden gelen devam eden ilgi ve artan hacim, Bitcoin’in BTC/RUB çiftinde tüm zamanların en yüksek fiyat rekorunu kırmasına yardımcı oldu.

BTC/RUB çiftindeki tüm zamanların en yüksek seviyesi, Rus rublesinin yıl başından bu yana ABD doları karşısında %50’den fazla düşmesinin bir sonucu. Küresel rezerv para birimi olarak, çoğu finansal varlık USD cinsinden fiyatlandırılıyor.

BTCTRY_2022-03-08_12-48-53

Dolar şu anda güçlü, ancak dünya genelinde para birimleri, ezici hükümet borçları ve diğer krizler nedeniyle düşüşte. Bitcoin, bir süre önce Türk lirası karşısında da yeni bir rekor kırdı ve sonunda diğer fiat para birimleri de aynı çizgiyi takip edebilir.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin