bitcoin cash roger ver
Roger Ver: "Bitcoin Cash Güney Kore'de binlerce mağazada kabul edilecek."

Roger Ver: “Bitcoin Cash Güney Kore’de binlerce mağazada kabul edilecek.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash’in bir ödeme aracı olarak kabulü son zamanlarda dünya genelinde artarak devam ediyor. Roger Ver’in değindiğine göre ise Güney Kore mağazaları, alışverişlerde ülkenin dört bir yanında Bitcoin Cash kabul yüzdesi ile kripto paranın önemli bir merkezi haline gelecek.

Bitcoin Cash kitlesel adaptasyonun eşiğinde mi?

Güney Kore uzun süredir Bitcoin Cash’e ilgi duyan bir ülke. 2018 yılına yapılan bir röportajda Ver, Kore pazarında BCH için çok fazla ilgi olduğunu iddia etmişti. Aralık 2017’deki kripto para piyasasının zirvesi sırasında BCH, FOMO nedeniyle yerel borsalarda inanılmaz derecede yüksek işlem hacimleri kaydetmişti.

Bitcoin Cash’in perakende kullanımı da Kuzey Queensland (Avustralya) ve Japonya’da oldukça arttı. Ancak iki bölge halen dördüncü sırada yer alan coinin 343’ten fazla lokasyonda kullanıldığı Slovenya’nın gerisinde kalıyor.

Sade bir eleştiri

Yine de bazı Twitter kullanıcıları, BCH’nin asla bir ABD doları olarak bir değer değişimi olamayacağını iddia ederek, son genişleme haberlerini biraz gölge düşürdüler. Daha ölçeklenebilir bir Bitcoin, fiat para birimleriyle (hatta kripto kralıyla) sıkı bir rekabete girebilir.

BCH ile ilgili yapılan bazı eleştiriler ise kripto paranın dolar değeri ihmal edilebilir olduğu gerekçesiyle hiç bir zaman değer değişimi olarak kullanılmayacağı yönünde. Bu tarz eleştiriyi getirenler BCH’nin sadece karanlık pazarlar kullanıldığını iddia ediyorlar.

Bitcoin ise artık Whole Foods ve Starbucks gibi büyük çaplı ABD’li işletmeler tarafından kabul ediliyor.

u.today

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin