Robinhood suçlamalar sebebiyle SEC'e 65 milyon dolar ödeyecek
Robinhood suçlamalar sebebiyle SEC'e 65 milyon dolar ödeyecek

Robinhood suçlamalar sebebiyle SEC’e 65 milyon dolar ödeyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para platformu Robinhood, bugün yapılan açıklamaya göre, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile suçlamaları çözmeyi kabul etti. Sonuç olarak Robinhood’un 65 milyon dolar ödemesine karar verildi.

Robinhood üzerinde iki temel suçlama yer alıyor

SEC’e göre, Robinhood’ın anlaşması iki cepheye odaklanıyor: Birincisi, müşteri siparişlerini kendilerine yönlendirmek için firmanın ticaret şirketlerinden aldığı ödeme makbuzunu ifşa edemeyen tekrarlanan yanlış beyanlar için. İkincisi ise müşteri siparişlerini yerine getirmek için makul olarak mevcut en iyi şartları arama görevini yerine getirememek üzerine.

Şirketin, “sipariş akışı için ödeme” ile ilgili SSS sayfasında nasıl para kazandığını iddia ettiği söyleniyor. Robinhood, müşterilere ticaretin komisyonsuz olduğunu, ancak sipariş akış oranlarına yönelik yüksek ödemesinin şirketin rakip broker fiyatlarından daha düşük fiyatlarda sipariş vermesine neden olduğunu söylüyor.

Yanıltıcı bilgiler sağladılar

SEC’in açıklamasına göre, Robinhood, hâlâ fiyatlarının rakiplerini geçtiğini iddia ediyor. Rakip perakende brokerların Ekim 2016 ile Haziran 2019 arasında topladıklarına kıyasla, siparişlerden yaklaşık 34,1 milyon dolar kaybetti.

SEC’in Uygulama Bölümü Direktörü Stephanie Avakian, yaptığı açıklamada, “Robinhood, müşterilere, firma ile ticaret yapmayı seçmenin gerçek maliyetleri hakkında yanıltıcı bilgiler sağladı” dedi ve ekledi:

Aracı firmalar, sipariş yürütme kalitesi konusunda müşterileri yanıltamaz.

Eylül ayında Robinhood’un bir SEC soruşturmasının konusu olduğu haberleri ortaya çıktı. Sonuç olarak Robinhood’un 65 milyon dolar ödemesine karar verildi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin