Eleştiriler bahane, yeni fon şahane: Robinhood 2,4 milyar dolarlık yeni fon topladı!
Eleştiriler bahane, yeni fon şahane: Robinhood 2,4 milyar dolarlık yeni fon topladı!

Robinhood 4 ABD eyaletinde komisyonsuz kripto para ticareti başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Robinhood 4 ABD eyaletinde komisyonsuz kripto para ticareti başlattı. Yatırımcılar artık 4 ABD eyaletinde Bitcoin ve Ethereum’u ücretsiz olarak ticaretini yapabilirler. Söz verdiği gibi, finansman devi Robinhood şirketi, California, Massachusetts, Missouri, Montana’da Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için komisyonsuz ticaretin başlatıldığını Twitter aracılığı ile duyurdu. Kullanıcılar, altta yatan borsalar tarafından tahsil edilen ücretlerden sorumlu olmaya devam edecek.

Robinhood, Coinbase gibi borsalara rakip oluyor

Twitter takipçileri hala erişime sahip olmadıklarından şikayetçiyken, bazı Twitter takipçileri tarafından belirtildiği gibi, Robinhood Crypto’nun lansmanı ile ilgili bazı şüpheler olabilir. Diğerleri, kripto para birimlerine ek olarak stokları, opsiyonları ve ETF alım satımını destekleyen uygulamanın çok iyi çalıştığını söylüyor.

Robinhood Crypto’nun genişlemesi, önde gelen ticaret platformları arasında yer alan ve şu anda 20 milyondan fazla kullanıcıya ve 150 milyar doları aşan ticarete sahip ABD merkezli Coinbase de dahil olmak üzere yatırımcıların aralarından seçim yapması gereken yüzlerce diğer Bitcoin borsalarına daha fazla rekabet sağlıyor. Coinbase’in ABD işlem ücretleri %1,5 ile %4 arasında.

Borsa yatırımcılığını da desteklediğinden Robinhood’un %100’ü kripto paralara adanmış değil

Robinhood, ücretlerden gelir elde etmek yerine, kullanıcı hesaplarında tahakkuk eden faize ve daha yüksek vadeli mevduat tutarları için Robinhood Gold’a yükselen ve alım satım için ödünç alınan fonlara erişen kullanıcılar için ücret ve katman tabanlı bir abonelik modeline dayanır. Borsa yatırımcılığını da desteklediğinden Robinhood’un %100’ü kripto paralara adanmış değil. Ancak, kripto paralardan önce bile, onların yaklaşımı, web sitesi uyarınca aracılık tavsiyelerinden ve araçlarından “sadece varlıklı” değil, aynı zamanda yatırımla ilişkili yüksek ücretleri kesmek oldu.

Robinhood bir çok ABD’li trader için büyük bir cazibe merkezi haline geldi

Robinhood’ın Twitter takipçileri, platformun Florida gibi diğer eyaletlerdeki yatırımcılara ne zaman açılacağını ve daha fazla altkoin ekleyeceğini sordu. Ancak bir hafta içinde 1 milyondan fazla yatırımcının bu an için önceden kayıt yaptırdığı ve milyonlarca kişinin bekleme listesine alındığını göz önünde bulundurarak, Robinhood’u bir çok ABD’li trader için büyük bir cazibe merkezi haline getiriyor.

Robinhood 4 ABD eyaletinde komisyonsuz kripto para ticareti başlattı
Robinhood 4 ABD eyaletinde komisyonsuz kripto para ticareti başlattı

Robinhood 4 ABD eyaletinden sonra komisyonsuz kripto para ticaretini kademeli olarak  yaymayı düşünüyor

Robinhood Crypto’nun da New Hampshire’a ulaşması bekleniyor. Ancak Robinhood, aynı zamanda “kademeli” olacağını belirterek, daha fazla eyalette kripto ticaret fonksiyonunu daha sonra serbest bırakmayı planladıklarını belirtiyor. Ayrıca, zaman içinde daha fazla altkoin desteklemeyi planlıyor. Android ve iOS’ta mevcut.

Robinhood, yatırımcıların ya da hisse senedi satışlarıyla fonlara “anında erişim” gibi özellikler sunuyor

Yatırımcılar BTC ve ETH ticareti yapmakla sınırlı olsa da, piyasa verilerine bir düzineden fazla altkoine erişebilir. Robinhood Crypto, yatırımcıların ya da hisse senedi satışlarıyla fonlara “anında erişim” gibi özellikler sunuyor. Bu, yatırımcıların paralarını diğer platformlara ulaşması için beklemenin alternatifi olarak beğeneceği bir yaklaşım.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin