XRP, 2018'den beri ilk kez 1 doları aştı: Yeni rallinin arkasında ne var?
XRP, 2018'den beri ilk kez 1 doları aştı: Yeni rallinin arkasında ne var?

Ripple’ın XRP’si bir dönüm noktasına daha ulaştı – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – XRP ağı 60 milyonuncu defteri kapattı.  XRPScan tarafından sağlanan verilere göre XRP ağına yerleştirilen defter sayısı 60 milyonu aştı.

XRP Scan

Kilit dönüm noktası

Geçen Eylül’de ana ağ 50 milyon deftere ulaşmıştı ve 10 milyon daha eklemek bir yıldan fazla sürdü.

Dönüm noktası XRP Ledger’ın sekizinci yıldönümüne denk geldi. Ripple CTO’su David Schwartz’a göre, “bildiğimiz ve sevdiğimiz” XRPL versiyonu Aralık 2012’de ortaya çıktı.

XRP Ledger’ın ilk haftası kalıcı olarak kaybedildi, bu da üçüncü en büyük kripto para biriminin en ateşli eleştirmenlerinden bazıları tarafından sürekli olarak ortaya atılan bir gerçek.  Blockstream CEO’su Adam Back bunu “şimdiye kadarki en büyük başarısızlık” olarak nitelendirdi.

Consensus yok mu?

XRP Ledger Consensus Protokolü, diğer bir ifadeyle defterin bel kemiği, ağdaki işlemleri doğrulamak için seçilen nodeların bir alt kümesine dayanıyor ve bu da onu proof of work tabanlı Bitcoin’den ayırıyor.

Araştırmacı Christian Cachin tarafından paylaşılan ve Bern Üniversitesi’nde yayınlanan yeni bir makale, ağın gerçek bir consensusa ulaşamayacağı ve potansiyel olarak “güvenlik ve yaşamı” ihlal ettiği sonucuna varıyor. Kısacası, kötü niyetli kişilerin saldırılarına karşı savunmasızdır.

“Ripple ağının consensus protokolü kırılgandır ve bilgisayar biliminde ve blok zinciri uygulayıcıları arasında yaygın olarak anlaşıldığı gibi consensusu sağlamakta başarısızdır.”

Schwartz, bulgular hakkında yorum yaparken, ağın güvenliğini iyileştirmek için herhangi bir görüş ortaya koymanın “iyi bir şey” olduğunu belirtmişti.

“Bu tür belgeleri memnuniyetle karşılıyorum ve herhangi bir zayıf yönün tespit edilip belirtilmesini takdir ediyorum. XRPL’nin consensus protokolünü veya blok alanının güvenliğini ve güvenilirliğini iyileştirmek için herhangi bir fırsat genellikle iyi bir şeydir.”

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin