Ripple'ın XRP arzında dikkat çeken düşüş! Ne anlama geliyor?
Ripple'ın XRP arzında dikkat çeken düşüş! Ne anlama geliyor?

Ripple’ın XRP arzında dikkat çeken düşüş! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple tarafından yayımlanan 3.çeyrek raporuna göre, Ripple’ın portföyünde bulunan XRP varlıkları tarihinde ilk defa %50’nin altına düştü.

Borsa, XRP’nin konsantrasyonunu merkezileştirmeye çalıştığına dair yaygın iddiayı çürütmek için bu verileri hızla yayınladı.

En son rapora göre, Ripple şu anda 50 milyardan az XRP tokenine sahip ve XRP Ledger’daki (XRPL) 130’dan fazla doğrulayıcı düğümden sadece dördünü işletiyor.

Üçüncü çeyrekteki toplam XRP satışları, ikinci çeyrekteki 408.90 milyon dolarlık satışlara kıyasla 310.68 milyon dolar oldu.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bu gelişmeyi şirket için büyük bir dönüm noktası olarak değerlendirdi. Borsanın, değer hareketi için hız, güvenlik ve ölçeklenebilirlik nedeniyle XRP tokenleri ve XRPL kullandığını da sözlerine ekledi.

Ripple, doğrulama sürecinin maksimum kontrolünü ele geçirmenin yanı sıra, token biriktirdiği için merkezi olmayan finans savunucularından gelen eleştirilerle karşı karşıya kaldı.

Raporda, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın Avrupa’da gerileyen ekonomik durumun arkasındaki ana faktör olduğu vurgulanıyor. Bununla birlikte, rapora göre kripto endüstrisi hisse senetleri, tahviller ve FX gibi diğer varlık sınıflarına kıyasla esneklik gösterdi.

Rapor ayrıca, XRP satışlarının sadece isteğe bağlı likidite (ODL) işlemlerine bağlı olarak gerçekleştiğini bildiriyor. Ripple, ikincil piyasada XRP tokenleri satın alıyor ve ODL küresel olarak genişledikçe bunu yapmaya devam etmeyi umuyor.

Ripple SEC davası

Ripple, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan yasal savaşı nedeniyle de haberlerde yer aldı. Geçen hafta, Ripple’ın genel danışmanı Stuart Alderoty, ekibin sonunda çok konuşulan William Hinman belgelerini bulduğunu ancak SEC’in ısrarı üzerine gizli kalmayı seçtiğini bildirdi.

Raporda, SEC ve Ripple’ın Kasım ayında yanıt özetleri sunacağı ve ardından Yargıç’ın hareketler hakkındaki kararını bekleyeceği belirtildi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin