Ripple'in IoV vizyonu bir bilim kurgu filmini andırıyor
Ripple'in IoV vizyonu bir bilim kurgu filmini andırıyor

Ripple’in IoV vizyonu bir bilim kurgu filmini andırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’in IoV vizyonu bir bilim kurgu filmini andırıyor. Piyasadaki en yeni konu, Ripple (XRP)’in The Internet of Value (IoV) olarak adlandırılan Değerin İnterneti vizyonudur. Ancak pek çok kişi bu kavramın, XRP ya da kripto topluluğu için ne anlama geldiğinden emin değil. Özgün para birimi, Bitcoin, Blockchain sözcüğü hd film izle
duyulduğunda veya kripto para birimi belirtildiğinde ortaya çıkan şeydir.

Ripple yıllarca “Değerin İnterneti” olarak adlandırdığımız şeylere değinir

Girişimci kapitalist William Mougayar Blockchain’i, “internetin 1990’daki ilk katmanı olduğu gibi, internetteki ikinci önemli katman” olarak adlandırıyor. Çoğu insan Blockchain’i düşündüğünde, Bitcoin hemen akla geliyor. Ancak William Mougayar ve daha birçoklarını heyecanlandıran potansiyel, bu dijital para birimlerini kullanarak yapılan finansal işlemlerin çok daha ötesine geçiyor. Ripple’de yıllarca “Değerin İnterneti” olarak adlandırdığımız şeylere değinir.
film izle

Değerin İnterneti (IoV) nedir?

IoV’nin ardındaki tüm fikir, bilgi kadar hızlı bir değer değişimi yapmak. Bilgi dünya çapında anında hareket etmesine rağmen, bir ülkeden diğerine yapılan tek bir ödeme yavaş, pahalı ve güvenilmez. ABD’de, tipik bir uluslararası ödeme, sonuçlanmak için 3-5 gün sürer, en az %5’lik bir hata oranı ve ortalama 42 dolarlık bir maliyeti vardır. Dünya çapında, her yıl 1,7 trilyon dolar ya da daha fazla bir kulüp yatağı maliyeti ile toplam 180 milyon dolarlık uluslararası ödeme yapılmakta.

Değerin İnterneti ile, yabancı para cinsi ödeme gibi bir değer işlemi, hd film
insanların on yıllar boyunca çevrimiçi kelimeleri, görüntüleri ve videoları nasıl paylaştıkları gibi anında gerçekleşebilir. Ve bu sadece para üzerine değil. Değerin İnterneti, hisse senetleri, oylar, sık uçan yolcu noktaları, menkul kıymetler, fikri mülkiyet, müzik, bilimsel keşifler ve daha fazlası dahil olmak üzere birine değer veren varlıkların değişimini sağlayacak.

Ripple’in IoV vizyonu ne yapmayı amaçlıyor?

Şu anda, birbiriyle sıkı sıkıya bağlanmayan çok sayıda rakip blok var, dolayısıyla varlıklar henüz bilgi gibi değiştirilemez. Değerin internet haline gelmesi, dünyanın farklı finansal sistemlerini homojenleştirmek için endüstri standartlarının benimsenmesi gerekir.

İşte bu nedenle Ripple, büyüyen finansal kurumlar ve ödeme sağlayıcılar topluluğu ile birlikte, farklı defterler ve ağlar arasındaki işlemlerin anında nasıl çözüleceğini standartlaştıran Interledger Protokolünü (ILP) destekliyor. ILP, çevrimiçi bilgi alışverişi için küresel standart haline gelen web adresinde kullanılan protokol HTTP’ye çok benzeyebilir.

Eleştirel olarak, ILP, XRP gibi kripto para birimleri, euro ya da ABD doları gibi mevcut para birimleri ve diğer menkul kıymetler (hisse senetleri, tahviller ve emtialar) dahil olmak üzere tüm varlık değerlerinin, insanlar tarafından takas edilmesine izin verebilir.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin