featured

Ripple’ın Blockchain tabanlı ödemelerine katılan ilk 5 banka

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bankalar ve diğer finansal hizmet sağlayıcıları Blockchain teknolojisine artan bir ilgi gösteriyor. JPMorgan, Blockchain tabanlı küresel ödeme ağı oluşturma konusunda Ripple’ı etkin bir şekilde ele alıyor. Interbank Bilgi Ağı, Ripple ekosistemine katılan diğer şirketlerin yanı sıra bu beş büyük bankanın da desteğini aldı. Ripple için gelecek parlak görünüyor.

Ripple’ın Blockchain tabanlı ödemelerini deneyen bankalar

5- ANZ

Interbank Bilgi Ağı’nın kurucularından biri olan ANZ, Blockchain teknolojisinin birleştirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Her ne kadar bu banka bir ticari ürün için DLT kullanacaksa görülse de, önüne çıkan fırsatları inkar edemez. ANZ, IBM ile de bir Blockchain altyapısı oluşturmak için ortaklık sürecini devam ettiriyor. Farklı seçenekleri keşfetmek, bu büyüyen endüstride en iyi sonuçları verecek.

4- Royal Bank of Canada

Kanada ülkesi, yıllar boyunca hem kripto para birimlerine hem de Blockchain konusuna büyük bir ilgi gösterdi. Ülkenin merkez bankasının, bu konuda yeni fırsatları araştırması normal. Interbank Bilgi Ağı aracılığıyla banka, yeni ödeme rakiplerinin başarısını engellemeyi amaçlıyor. Bu durum, her fırsatta bankaların yeni teknolojileri keşfetmeye ihtiyaç duydukları gösteren bir başka örnek.

3- JPMorgan

Girişim JPMorgan tarafından yönetilmekle birlikte, bankanın Blockchain teknolojisi konusunda önemli bir rol oynayacağını görmek oldukça ilgi çekici. Bu durum, bankanın kripto para birimleriyle ilgili tutumundan çok farklı. Çünkü banka henüz kripto paralar konusunda herhangi bir seçeneği araştırmayacak.

2- Societe Generale

Societe Generale ilk kez Blockchain alanındaki fırsatları araştırıyor. Bu yılın başlarında banka, dijital ticaretin bir ticaret olduğunu açık bir şekilde belirtti. Birkaç Avrupalı ​​ortakla birlikte, banka verileri güvenli bir şekilde saklamak ve bilgi iletmek için yollar arıyor. Bu ekosistemi uluslararası ticaretin finansmanı için inşa etmek çok zaman ve çaba gerektirecek.

Interbank Bilgi Ağı aracılığıyla, bankalar arasında karşılıklı erişilebilen bir defter oluşturulacak. Bu, uyumluluk kontrolleri, hatalı bilgiler veya eksik veriler söz konusu olduğunda çözünürlük hızını artıracak. Tüketiciler ve şirketler için bu ödemeler çok daha hızlı bir şekilde çözülebileceğinden, olumlu değişiklikler getirecek.

1- Santander

Santander bankası her çeyrekte yeni Blockchain girişimlerini araştırıyormuş gibi görünüyor. Bu sektör için iyi bir şey, çünkü finans sektöründe tek bir Blockchain projesi yok. Rakip servis sağlayıcılarla çalışmak uzun vadede değerli bilgiler sağlayabilir.

Santander’in İngiltere şubesi, 2018 Mayıs döneminde canlı uluslararası ödemeler için Blockchain teknolojisini uygulamaya koydu. Firma aynı zamanda, havale endüstrisini de ele alan Nisan ayında bir Ripple-powered ödeme uygulaması başlattı. Banka’nın Interbank bilgi Ağı’ndaki beklentilerinin tam olarak ne olduğu belirsiz, ancak yeni çözümlere açık bir zihne sahip olduğu kesin.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin