Ripple’da bu seviyeleri görme umudu – işte takip edilecekler
Ripple’da bu seviyeleri görme umudu – işte takip edilecekler

Ripple’dan, Merkez Bankası Dijital Para Birimleri için dev hazırlık

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple, yeni CBDC Private Ledger’ın ana öncelikleri olarak yüksek verimlilik ve birlikte çalışabilirlik ile geliştirildiğini söyledi.

Yeni hazırlık

Dün yayınlanan bir duyuruya göre, blok zinciri ödemeleri odaklı şirket Ripple, özellikle Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC’ler) için özel olarak tasarlanmış yeni bir özel defterin pilot uygulamasını yapıyor.

Bank for International Settlements tarafından yakın zamanda yürütülen bir anket, dünyadaki merkez bankalarının %80’inden fazlasının CBDC’leri araştırdığını gösterdi. Ripple ise, CBDC’leri yayınlamak ve yönetmek için “güvenli, kontrollü ve esnek bir çözüm” sunarak bu sektöre girmeyi hedefliyor.

Şirket, merkez bankalarının CBDC projeleri için mevcut blok zincirlerinden bazılarını teorik olarak kullanabildiklerini, ancak çoğu blok zincirinin “başarılı bir perakende CBDC” için gereken işlem hacmi için gereken türden iş hacmini sunamayacağını belirtti.

Şirket, “Bir Merkez Bankası, halka açık bir defterin sunabileceğinden daha fazla işlem gizliliği ve para birimi üzerinde kontrol gerektiriyor, bu nedenle büyük olasılıkla özel bir defterde gerekli ölçekte çalışabilen bir CBDC oluşturmayı tercih edecek” dedi.

Bu nedenle Ripple, merkez bankalarına, yalnızca yüksek hız ve ölçeklenebilirlik sağlamakla kalmayıp aynı zamanda mevcut küresel finansal altyapı ve diğer dijital varlıklarla birlikte çalışabilirliğe izin verebilecek özel bir CBDC odaklı defterin kendi versiyonunu sunmayı planlıyor.

CBDC Private Ledger, aynı zamanda öncelikle ödemeler için tasarlanmış olan XRP Ledger (XRPL) ile aynı blok zinciri teknolojisine dayanmaktadır.

Firma, bu amaçla hem XRPL hem de CBDC defterinde kullanılan mutabakat protokolünün “proof of work kullanan halka açık blok zincirlerinden daha ucuz ve 61.000 kat daha verimli” olduğunu belirtti.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin