Ripple, XRP üzerinde oyun oynuyor: İşte iki günde yaşanılan değişiklikler!

Ripple’dan dev bir adım atıldı: Karbon emisyonunu azaltmak için kesenin ağzı açıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın demirbaşları arasında yer alan Ripple, bir basın açıklaması yaptı. Majör altcoin, halka 100 milyon dolarlık bir yatırımla karbon emisyonunun azaltılmasına katkıda bulunduğunu paylaştı.

Şirketin CEO’su Brad Garlinghouse’a göre, yatırım, iklim değişikliğini ele almak için küresel savunmada Ripple’ın önemini söyledi. Blockchain ve kriptonun, karbon piyasasının tüm potansiyellerinin karşılanmasını sağlamada lider bir role sahip olduğuna inanıyor.

Azaltılmış karbon emisyonlu bir geleceğe yönelik artan ihtiyaç bulunuyor. Ripple Labs şirketi de bu ihtiyacı belli ki önemsiyor. Karbon piyasalarının iklim hedeflerine ulaşmak için eşit derecede gerekli olduğu şirket tarafından kaydedildi. Hedef ise, 2023 yılına kadar karbonu net sıfırda tutmak.

Ripple ve karbonsuz hayat

Piyasanın en değerlilerinden biri olan Ripple, karbonsuz bir pazar oluşturmak için farkındalık oluşturmaya çoktan başladı. Bunun için iklim bilincine sahip fintech’lerle zaten ortaklık kurdu. Steven Witte tarafından belirtildiği gibi, 

“Sektörün iklim ihtiyaçlarımızı karşılamak için mevcut altyapısını ve doğrulama metodolojilerini geliştirmesi gerekiyor.” 

Karbon emisyonunda kriptonun rolü

Genellikle kripto ile ilgili konuların tartışılmasında standart olarak emisyon ortaya atılıyor. Kripto para birimleri, büyüyen küresel karbon emisyonu sorununa büyük katkıda bulunmakla suçlanıyor. Ancak kripto topluluğu ise emisyonun diğer ürünlere göre abartıldığını düşünüyor.

Bu, Thinkthrough Consulting adlı bir sürdürülebilirlik düşünce kuruluşuna göre Bitcoin, ortalama olarak Arjantin kadar güç tüketiyor. 2020’de madencilik için gerekli algoritmaları yürütmek adına 131,80 terrawatt-saat güç kullanımı kaydedildi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin