featured

Ripple’dan Cory Johnson: “XRP bir menkul kıymet değil ve SEC bunu kabul edecek.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın pazar stratejisti Cory Johnson, yakın zamanda kripto para sektöründeki düzenlemeler hakkında konuşmak için bir röportajda yer aldı. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC) gözünde bir menkul kıymet olarak sınıflandırılan XRP’nin durumu hakkında da bilgi verdi.

Cory Johnson: “Bizim için XRP’nin bir menkul kıymet olmadığı açık.”

XRP, bir kripto para birimi mi yoksa bir menkul kıymet mi? Bu konuda XRP, düzenleyici bir belirsizlik bölgesinde kalmakta. Varlığın bir menkul kıymet olarak beyan edilmesi durumunda yatırımcıların sektöre girmesi zorlaşacak ve bu kripto ekosistemi için büyük zararlara neden olacak. Dahası bu, Ripple’ın xRapid’ini kullanma planlarında da sorun yaratır, çünkü borsa platformları kripto parayı listelemeye devam edemez. Johnson, konuyla ilgili şunları söylüyor:

Bizim için XRP’nin bir menkul kıymet olmadığı açık. XRP’nin Ripple ile ilişkisi bunun bir kanıtı. Ama belki daha da önemlisi, XRP’yi de aldınız… İstediğiniz tüm XRP’yi satın alabilirsiniz, bu size şirketin karlarının veya hisse başına kazançlarının veya temettülerinin haklarını vermez; size bu şirketin tek bir payını veya herhangi bir çıkarını vermez.

“XRP’nin bu kadar açık bir şekilde menkul kıymet olmamasından ötürü şüphe duyuyorlar.”

Dahası Johnson’a göre, şirketin XRP’yi kullanmaktan vazgeçmesi durumunda bile, XRP’e bundan etkilenmez. Bu on agöre, XRP defterinin Ripple’dan ayrı olmaya devam etmesi gerçeğinden kaynaklanmakta. Johnson bunu detaylandırmak için şunları söylüyor:

Bu nedenle, SEC’in buna takıldığını düşünüyorum. XRP’nin bu kadar açık bir şekilde menkul kıymet olmamasından ötürü şüphe duyuyorlar.

Ayrıca Johnson, finansal alandaki düzenleyicilerin nihai hedefi olarak görülen yatırımcının korunmasından da söz etti ve arkasında sağlam bir proje olmayan sahte ICO projeleri  ile insanların dolandırıldığını vurguladı. Bu SEC’in, dünyanın dört bir yanındaki yatırımcıları  korumak için harekete geçmesine neden oldu.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin