Popüler Ripple analisti: “XRP satış baskısını durduramazsa keskin düşebilir!”
Popüler Ripple analisti: “XRP satış baskısını durduramazsa keskin düşebilir!”

Ripple’da önemli gelişme: 3 şirket artık XRP’yi kullanmaya başladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’da önemli gelişme yaşandı. Bir dizi pilot uygulamanın ardından üç şirket şimdi Ripple’ın xRapid ürününü ticari olarak kullanıyor.

Ripple’da önemli gelişme: Ripple’ın xRapid çözümü artık piyasada mevcut!

Şirkete göre xRapid, dijital varlık XRP‘yi sınır ötesi ödemelerde ‘köprü para birimi’ olarak kullanıyor. Bu sayede maliyet düşüyor ve ödemelerin hızı artıyor. Ripple’ın xRapid ürününü resmen kullanmaya başlayan üç şirketin; MercuryFX, Cuallix ve Catalyst Corporate Federal Credit Union olduğu belirtliyor.

Konuya yönelik açıklamayı Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, Ripple’ın San Francisco’da düzenlenen Swell konferansında yaptı ve ilk kez bu şirketlerin ürünü ticari kullanıma sunduğunu belirtti. Müşterilerinin uluslararası para transferi yapmasına ve almasına yardımcı olan MercuryFX ve ABD ile Meksika arasında havale işlemleri kolaylaştıran Cuallix, daha önce xRapid ürününü deneyen şirketler olarak açıklanmıştı.

Ripple SWIFT mesajlaşma sisteminin yerini alabilir!

Catalyst Corporate Federal Credit Union ise başta batı ve güneybatı ABD olmak üzere yaklaşık 1.400 kredi birliğine finansal hizmetleri sunan Ripple için yeni bir ortak. MoneyGram, Western Union, Viamericas ve IDT gibi bir dizi farklı firma geçmişte xRapid’i denedi. Ripple yetkilisi Asheesh Birla, bu şirketlerin şu anda xRapid ürününü kullanmadıklarını, bazıları ile halen çalışma halinde olduklarını söyledi.

Duyuru, -şirket 2012 yılında farklı bir isme sahip olsa da- Ripple’ın kurucuları tarafından yaratılan bir dijital varlık olan XRP için kesinlikle bir dönüm noktası. XRP şu anda piyasa değeri bakımından üçüncü en değerli kripto para birimi. Yatırımcılar Ripple’ın ürün paketinin nostro ve vostro hesapları (bankaların yerel para birimleriyle ön fonlama yapması gereken) dahil olmak üzere sınır ötesi ödemeler için SWIFT mesajlaşma sisteminin mevcut altyapının yerini alacağını belirtiyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin