xRapid iki ülkeye daha genişledi.
xRapid iki ülkeye daha genişledi.

Ripple xRapid için iki yeni ödeme sağlayıcı ekledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple XRP para birimi xRapid için yaptığı anlaşmalar ile değerini arttırdı.

Şirket, yılda yüz milyonlarca işlem gerçekleştiren iki uluslararası ödeme sağlayıcısı olan IDT Corporation ve MercuryFX ile anlaşmalar imzaladı.

Her iki şirket de, kurumların müşterilerine erişme ve bunlara likidite sağlama maliyetinden tasarruf etmelerini sağlayan Ripple’in xRapid platformunu kullanıyor olacak.

Ripple’ın gerçek değeri

Ripple, xRapid’in diğer ödeme araçlarına göre daha hızlı ve daha ucuz olduğunu kanıtlamak istiyor. Platform, küresel para transfer servislerine ve merkez bankalarına normalde nostro ve vostro hesaplarında bağlı olan sermayeyi serbest bırakmak için tasarlandı.

Bu bağlamda,bahsedilen bankalar ve küresel ödeme sağlayıcıları arasında yüz yüze milyonlarca dolarlık likid varlık bulunduruyor. Bu fonları, bir blockchain tarafından kapatılmış bir üçüncü taraf platforma koymayı düşünün. Artık para daha serbestçe dolaşır, zamandan tasarruf sağlanır ve tüm taraflar için masraflar düşürülür.

Bolca partnerlik

Ripple ailesine yapılan en yeni iki ek, şirketin bir patlama ile 2018’e başlamasına yardımcı oldu. Bu ayın başlarında dünyanın ikinci büyük ödeme sağlayıcısı olan Money Gram, xRapid’in yanı sıra Meksika bankası Cuallix’i kullanacaklarını açıkladı.

Geçen yılın Kasım ayında, Ripple kredi kartı düzenleyicisi American Express ile anlaşma yaptığını açıklamıştı.. Bir Amex yöneticisi, Ripple platformunun müşterilere sunulma biçiminde yenilikçi bir rol oynayacağını belirtti.

Günümüzün Outlook’u

Ripple’in XRP coini geçen yıla oranla %500’ün üzerinde bir artış gösterdi ve CEO Brad Carlinghouse geçtiğimiz günlerde, önemli şirketlerle olan ortaklıklar konusunda birçok adım atıldığını açıkladı.

Şirket ortakları bu anlaşmaları açıklamadan bilgi veremiyorlar. Ancak, gizli bilgiler bir süredir bu şekilde tutulabilirken, Ripple ile ilgilenen kuruluşlar, büyük miktarlardaki paranın her zamankinden daha serbestçe dolaşım sağlayacağından emin olabilir.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin