Konsolide aşamasındaki Ripple büyük bir kırılmaya yaklaşıyor
Konsolide aşamasındaki Ripple büyük bir kırılmaya yaklaşıyor

Ripple teknolojisinin pilot sonuçları baş döndürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa’daki bir döviz (FX) ödemeleri sağlayıcısı olan Currencies Direct, xRapid ile ilgili pilot sonuçlarını açıkladı. Şu anda 5,9 milyar dolarlık bir işlem yapıyorlar. Ripple teknolojisinin pilot sonuçları Ekim 2017’de Ripple’ın resmi bloğunda duyuruldu.

Ripple teknolojisinin pilot sonuçları herkesi şaşırtıyor

RippleNet’teki xRapid platformu, vostro veya nostro hesapları biçiminde önceden var olan likiditeye ihtiyaç duymadan sınır ötesi ödemelerin hızlı bir şekilde çözülmesini sağlar. Gerekli likidite XRP tokeni tarafından sağlanır. Gönderen ve alan para birimleri XRP Ledger’da XRP’ye dönüştürülür ve bu da birkaç saniye sürer. İşlemler, mevcut sınır ötesi işlemlerin 2-3 gününden farklı olarak birkaç dakika içinde gerçekleşmektedir. Currencies Direct şirketinde CPO olan Brian Harris, konuya yönelik şunları söyledi:

XRP ile yaptığımız çalışma, baş döndürücü bir başarıydı. Şu anda bir sonraki adımlarımızı değerlendiriyoruz. Ancak topladığımız kanıtlar, XRP kullanımının bir oyun değiştirici olduğunu, ödemelerin hemen yapıldığını ve müşterilerimize hizmeti önemli ölçüde iyileştirdiğini gösteriyor. Müşterilerimiz için en uygun ve sorunsuz deneyimi sunmak için yeni teknolojilerden yararlanmaktan gurur duyuyoruz.

Ripple teknolojisi, genel olarak endüstri için devrimci bir adım

Brian Harris, kripto para birimlerinin değer aktarımı olarak kullanılmasının sektörün geleceği olduğunu söyledi. Ripple’ın teknolojisi, işlemlerin uçtan uca takibini sağlarken, maliyetlerde %60-70 tasarruf ve daha hızlı bir yerleşim de sağlar. Ayrıca, nostro ve vostro hesaplarında yurt dışındaki likiditeyi koruma ihtiyacını ortadan kaldırarak, depolanacak sermayenin geri çekilmesine veya yeniden kullanılmasına yol açar. Önceki pilot uygulamaları da diğer katılımcılardan olumlu tepkiler aldı. Ripple’daki Ürün Sorumlusu Asheesh Birla konuya yönelik şunları söyledi:

xRapid gelişmiş bir ödeme deneyimi sunarken, ödeme sağlayıcıların pazarda rekabet avantajı elde etmelerine de izin veriyor.

Brian Harris ayrıca, bunun genel olarak endüstri için devrimci bir adımı temsil ettiğini de belirtiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin