XRP, 2018'den beri ilk kez 1 doları aştı: Yeni rallinin arkasında ne var?
XRP, 2018'den beri ilk kez 1 doları aştı: Yeni rallinin arkasında ne var?

Ripple, SEC’den sonra yeni ve ilginç bir davayla ile karşı karşıya

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ödeme işlemcisi ve XRP ihraççısı Ripple, ABD düzenleyicilerinin firmanın ticari faaliyetlerini durdurmasından aylar sonra, Pazartesi günü Florida’da bir dava şokuyla daha karşı karşıya.

Geçen yıl XRP’ye nispeten küçük miktarda 100 dolarlık yatırım yaptığını iddia eden bir kişi tarafından mahkemeye verildi – sonraki haftalarda % 50’sini kaybetti.

Yatırımcı Tyler Toomey, fiyatlar yükselirken geçen yıl Kasım ayında 135 XRP satın aldığını söyledi. Daha sonra varlıklarını Aralık ayında sattı ve ilk sermayesinden 48.50 $ zarar etti.

Ancak bu kayıp Toomey’i kışkırtmak için yeterliydi. Kendisi ve diğer benzer yatırımcılar adına yapılan toplu davayla, Ripple’ın milyonlarca dolar değerindeki XRP tokenlerini diğer Florida sakinlerine yasadışı bir şekilde sattığını ve firmanın kurucularının satışlardan yasadışı olarak kazanç sağladığını iddia etti.

Dava konusu “Davalılar [Ripple] Florida yasalarına göre menkul kıymetler olan milyonlarca dolar (veya daha fazla) XRP tokenini Florida yatırımcılarına, aynı şeyi federal veya Florida makamlarına kaydettirmeden satması,

Florida’daki diğer XRP yatırımcıları adına Toomey, zarar gördükten sonra adalet aramaya karar verdi.

Dava, Ripple, kurucu ortak Chris Larsen, CEO Brad Garlinghouse ve kurucu ekibin diğer birkaç isimsiz üyesini yerel ve ulusal yatırımcı eylemlerini ihlal etmekten sorumlu tutmanın yanı sıra tokenlerinin doğasını kamuya yanlış tanıtmanın ve ” sebepsiz zenginleşme.” İddiaları içeriyor.

İddialar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından 2020’de yapılan iddialara benzer nitelikte. Düzenleyici, Ripple’ın iki kurucu ortağı olan Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’in 600 milyon doların üzerinde para kazandıklarını iddia ediyor. Ancak Ripple ile XRP arasında mesafe koyan kuruculara rağmen, bazı şirket yöneticileri daha önce SEC sorunlarıyla ilgili sorunlar başlamadan aylar önce yakın bir bağlantı olduğunu kabul etmişlerdi.

Ripple CTO’su David Schwartz geçen yıl bir tweet’te, “XRP’yi oluşturan kişiler, Ripple’ı oluşturan kişilerle hemen hemen aynı ve diğer şeylerin yanı sıra, XRP’yi dağıtmak için orijinal olarak Ripple’ı kurdular,” dedi. SEC veya Toomley davalarının hiçbirinde doğrudan isim verilmedi.

Bu arada, Garlinghouse şimdiye kadar sakinliğini korudu. Bu ayın başlarında Twitter’a, SEC’in şirketini ve kendisini haksız yere iddia ettiğini ve Ripple’ın kendi yasal işlemlerini hazırladığını ekledi.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin