Ripple, SEC ile devam eden davasında önemli avantaj elde etmiş olabilir! İşte nedeni
Ripple, SEC ile devam eden davasında önemli avantaj elde etmiş olabilir! İşte nedeni

Ripple, SEC ile devam eden davasında önemli avantaj elde etmiş olabilir! İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple kısa süre önce Tetragon Financial Group’tan hisselerini geri satın aldı. Hareket, SEC’in 2020 yılında Ripple’a XRP tokenleri şeklinde kayıtsız menkul kıymetler satmakla suçlayarak dava açmasının ardından başlayan iki firma arasındaki uzun süredir devam eden anlaşmazlığı sona erdirdi. Hisse geri alımı, Ripple’ın değerini 15 milyar doların üzerine çıkardı. Bununla birlikte, piyasada geri alımla ilgili çeşitli yorumlar yapıldı.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, iyimser bir görünümle hisse geri alımını yatırımcılarla paylaştı. CEO Brad Garlinghouse, firmanın Tetragon Financial Group’a sattığı hisselerin geri alımını tamamladığını duyurdu. Garlinghouse ek olarak geri alımın Ripple’ın değerini 15 milyar dolara çıkardığını da ekliyor. Garlinghouse’ın duyurusu şu şekilde yer alıyor.

“Ripple’ın C Serisi (Aralık 2019) hisselerimizi 15 milyar dolarlık bir değerlemeyle geri aldığını duyurmaktan heyecan duyuyorum!”

Ripple 2022 yılında neden büyüyor?

Ripple‘ın neden 2022’de hiç olmadığı kadar büyümeye başladığını da özetledi. Garlinghouse, şirketin 2021’de karşılaştığı zor zamanlara rağmen, Ripple’ın 1 milyar dolarlık bir savaş sandığı için finansal olarak en iyi yılını kaydettiğini belirtti.

“2021’deki ters rüzgarlara rağmen, rekordaki en iyi yılımızdı ve Ripple’ın finansal pozisyonu (bankadaki 1 milyar dolar) şimdiye kadar olduğumuz en güçlü yıl”

SEC ile olan savaştan bağımsız olarak, Ripple sınır ötesi ödeme hizmetleri sağlamak için uluslararası bankalarla çeşitli ortaklıklara girmeyi başardı. Geleneksel finansal kurumlara kripto yerel hizmetleri getirdi. Garlinghouse, RippleNet’in şu anda müşterileri için 10 milyar doların üzerinde bir hacim oranınına sahip olduğunu belirtti.

Garlinghouse’un duyurusu nasıl karşılandı?

Garlinghouse’un açıklaması çok olumlu olsa da, Tetragon ile olan anlaşmazlığı çevreleyen koşullar nedeniyle piyasa katılımcılarının zihinleri tamamen rahatlamış değil. Aralık 2019’da Ripple, İngiltere merkezli yatırım firması ile C Serisi finansman turunda 200 milyon dolar topladı. Buna ayrıca SBI Holdings ve Route 66 Ventures’a katıldı. Bundan kısa bir süre sonra SEC, XRP’yi menkul kıymet olarak ilan ederek Ripple aleyhine dava açtı.

SEC’in hareketini gören Tetragon, fonlarını geri almaya çalışmak için Ripple’a da dava açtı. Ancak SEC ile ilgili dava sonuçlanmadığı için davayı Ripple’a karşı kaybettiler. Buna dayanarak, Fox Business’tan Charles Gasparino tarafından özetlendiği üzere, Ripple’ın hisseleri geri almasının devam eden SEC davası için ne anlama gelebileceği konusunda piyasa duyarlılığı bölünmüş durumda.

Bazı piyasa katılımcılarının hareketin yükseliş olduğunu düşündüğünü ve SEC ile ilgili durumda Ripple’ın yakında galip geleceğini belirtti. Bu olduğunda, Ripple halka arz ile halka açılmayı planlıyor. Öte yandan, bazı piyasa katılımcıları ise hareketin “zarar durumunda sorumluluğu sınırlamak” olduğunu düşünüyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Ripple, 2022 senesine damgasini vuracak!

    Reply
Bizi Takip Edin