Ripple ortağı SBI Holdings'ten devrimsel hamle
Ripple ortağı SBI Holdings'ten devrimsel hamle

Ripple ortağı SBI Holdings’ten devrimsel hamle

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’ın Japon ortağı SBI Holdings, döviz marjı (FX) ticareti için R3 Blockchain teknolojisini kullanmaya başladı. Söz konusu gelişme, ülkede pratikteki ilk Corda Blockchain uygulaması anlamına geliyor.

SBI Holdings yeni uygulamasıyla insan hatalarını sıfıra indirecek

Şimdilik şirket içinde sınırlandırılan uygulama, işlem geçmişini yatırımcılar arasında paylaşmak ve içeriğini içeriğini doğrulamak için kullanılıyor. Hamle, insan hatalarının önlenmesi adına büyük bir adım olarak nitelendiriliyor.

Corda başlangıçta SBI Menkul Kıymetler ve SBI Likidite Piyasası arasında kullanıma açılacak ve sonuçlara bağlı olarak operasyonu SBI Şirketler Grubu dışına genişletilecek. Şirketin hedefi emir sayısını artırmak, gelir tabanını sağlamlaştırmak ve işlem maliyetlerini azaltmak.

SBI tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Doğrulama işindeki operasyonel riski azalttık ve yüksek gizlilik koruması sağladık. Buna ek olarak, Blockchain taraflar arasındaki işlem verilerinin kimliğini garanti eder ve harmanlama çalışmasının güvenilirliğini artırır. Ayrıca gerçek zamanlı bilgi aktarımı arka ofis çalışmalarına kesintisiz veri bağlantısı sağlar.

SBI, Asya’ya Ripple teknolojisini götürüyor

SBI, teknolojileri benimsemenin ön saflarında yer almayı sürdürüyor ve bunları diğer Güneydoğu Asya bankalarına da tanıtıyor. SBI’nın katılımıyla, bölgedeki birçok banka RippleNet ile bağlantılı çalışmaya başladı ve bir süredir On-Demand Likidite platformu gibi hizmetleri kullanıyorlar. Benzer şekilde SBI R3 Japonya, SBI Holding çatısı altında şirkete lisans sağlayan ve uygulanmasını destekleyen ortak bir girişim şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Eylül 2019’da SBI Holdings’in Başkanı Yoshitaka Kitao, şirketin “R3 DLT tabanlı Corda’nın kullanım durumlarını genişletmeye” odaklandığını belirtmişti. Döviz marjı ticareti için R3 blok zincirinin kullanılması Kitao’nun aklından geçen kullanım durumlarından sadece biri ve gelecekte daha fazlasını görebiliriz.

ambcrypto

Çin Halk Bankası tarafından geliştirilen dijital paranın uygulaması çıktı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin