XRP fiyatı birden çok engelle karşı karşıya: Ripple boğaları devreye girecek mi?

Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb’den devasa XRP hareketi – neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Jed McCaleb, geçtiğimiz iki hafta içinde kripto parayı elinden çıkarmak için cüzdanından neredeyse 127 milyon XRP tokenini çekti.

Devasa XRP hareketi

XRPscan’den alınan verilere göre, geçtiğimiz 15 gün içinde Ripple Labs’ı kuran Jed McCaleb, satılmak üzere devasa bir 127 milyon XRP gönderdi.

Bu arada, “tacostand” kripto para cüzdanında 336 milyon XRP kaldı.

6975_0

XRPscan işlem analizi web sitesine göre, 15 Mart’tan bu yana Jed McCaleb 15 XRP işlemi (günde bir transfer) gerçekleştirerek toplam 126,6 milyon tokenı hareket ettirdi.

Fiat para biriminde, bu rakam 71.000.000 $’ın biraz altında yer alıyor.

Jed McCaleb, 2012’de Chris Larsen ile birlikte kurucu ortak olarak  (başlangıçta OpenCoin olarak bilinen ve daha sonra yeniden markalaşan) Ripple Labs’ın baş teknoloji sorumlusuydu. Bununla birlikte, 2013’te anlaşmazlıklar nedeniyle McCaleb istifa etti ve XLM tokeniyle rakip Stellar’ı yaratmak için yola çıktı.

O zamandan beri küçük parçalar halinde sattığı dokuz milyar XRP tutarında sağlıklı bir tazminat aldı. İmzaladığı uzlaşma anlaşması, McCaleb’in sahip olduğu tüm XRP’yi tek seferde piyasaya bırakmasını yasaklıyor.

McCaleb’in yaptığı sık satışlar, yedinci en büyük token olan XRP’nin fiyatını etkilemiyor.

Ripple, SEC ile yasal tartışmalara devam ediyor

ABD menkul kıymetler düzenleyicisi tarafından Ripple Labs ve en yüksek profilli yöneticilerinden Chris Larsen ve Brad Garlinghouse’a karşı açılan dava devam ediyor.

Son zamanlarda Ripple, mahkemenin SEC’i düzenleyicinin Bitcoin ve Ethereum’u menkul kıymet olmayanlar olarak tanımladığı belgeleri üretmeye zorladığı bir talepte bulundu.

Mahkeme bunu onayladı ve davanın her iki tarafı için bir telefon keşif konferansının yapılacağı tarihi açıkladı: 6 Nisan.

Davalardan bahsetmişken, Jed McCaleb, diğer Ripple kurucu ortağı olmasına ve düzenli XRP satışlarına rağmen SEC tarafından dava edilmedi.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin