Ripple kurucu ortağı: “ABD bu alanda Çin’e yeniliyor”
Ripple kurucu ortağı: “ABD bu alanda Çin’e yeniliyor”

Ripple kurucu ortağı: “ABD bu alanda Çin’e yeniliyor”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’in yönetim kurulu başkanı, blockchain silahlanma yarışını Çin’e kaptırdıkları için ABD’li senatörleri eleştirdi.

Geride kalınıyor

6 Ekim’de LA Blockchain Zirvesi konferansında konuşan Ripple kurucu ortağı Chris Larsen, ABD’yi “küresel finans sisteminin yeni neslini” tasarlama yarışında geride kaldığı için eleştirdi.

Eleştiri, şirketin farklı bir yargı alanına geçmeyi düşünmesine yol açan ABD düzenlemelerinden kaynaklanan bazı hayal kırıklıklarının üzerine geliyor.

Larsen, yasama netliği sağlama, kaynakları tahsis etme, altyapı oluşturma ve blok zincirinde ve diğer gelişen teknolojilerde yeniliği teşvik etmede Amerikalı senatörlerin ülkeyi Çin’in gerisinde bıraktığını iddia ediyor. Larsen büyük veri, saklama ve yapay zeka da dahil olmak üzere blockchain alanında Çin’in gerisinde kalındığını vurguluyor.

CBDC’de çok ilerideler

Ripple kurucu ortağı, ABD’nin doları sayısallaştırma girişimlerini benimsemediğini vurgulayarak, Çin’in “bir merkez bankası dijital para biriminde (CBDC) çok ileride” olduğuna dikkat çekti. Larsen, CBDC’nin Çin’in “yuanı küresel olarak yaymasına” ve ABD dolarının uluslararası piyasalardaki hakimiyetini zayıflatmasına izin vereceğini de sözlerine ekledi.

Bu haftanın başlarında, Çin Halk Bankası başkan yardımcısı Fan Yi Fei, merkez bankasının Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme (DCEP) pilot programı aracılığıyla şimdiden 162 milyon dolardan fazla yerel işlem gerçekleştirdiğini açıkladı.

Larsen, Çinli düzenleyicilerin ABD’deki muadillerinden çok daha uyumlu olduğunu belirterek Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), 2017 yılındaki dolandırıcılık odaklı ICO’ları engellemek adına tasarlanan dışlayıcı politikaları sürdürmek yerine, blok zincirinin Çin ile teknolojik silahlanma yarışında kritik bir savaş alanı olduğunu kabul etmesi gerektiğini savundu.

Larsen ayrıca, “PoW madenciliğinin Çin tarafından kontrol edildiğini” ve Çinli madencilerin “Çin Kömünist Partisinin kontrolü altında olduğunu” iddia ederek, Çin’in kripto para madenciliğindeki hakimiyetinin tehlikeleri konusunda da uyarılarda bulundu.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin