ripple, kore pay, bithumb, kripto para, kripto para haberleri
Ripple Kore Pay

Ripple Kore Pay ile 8.000’den fazla mağazada kullanılabilecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bithumb kripto para borsası, yılın ilk yarısında 6.000 adet ve yıl sonunda 8.000 fiziksel outlet’te kullanılmak üzere Kore Pay Hizmeti ile ortaklık kurdu. Bilgilendirmek gerekirse Ripple, Güney Kore’de en çok kullanılan kripto paralardan biridir.

Bithumb‘un ticaret hacmine baktığımızda, borsada işlem hacminin şu an 642,4 Milyon dolar olduğunu görüyoruz. Bu 642,4 Milyon doların %14.88’i olan 95,6 milyon dolarını Ripple işlemleri oluşturuyor. Bu rakamlar ile Ripple Bithumb’da en çok işlem gören 3. kripto paradır. Coinmarketcap sitesine baktığımızda ise en çok işlem gören 6. kripto para.

Kore Pay ile bir çok mağazada Ripple kabul edilecek

Diğer taraftan Kore Pay Hizmetleri, Güney Kore çevresinde 8000 mağaza ve 200’den fazla bayilikte mobil hediye sertifikaları ve elektronik ödeme işlemlerini yürütmektedir. Bu ortaklık ile Ripple’in yukarıda belirtilen 8.000 mağazadaki kullanılabilirliği, yıl sonuna kadar artıracaktır. Ortaklığın amacı, Sulbing, Todau, Cafe Droptop ve Yankee Mum gibi binlerce mağazada kullanıcı dostu bir kripto para ödeme ortamı yaratmaktır.

Güney Kore yetkilileri tarafından sürekli bir düzenleme tehdidine rağmen Güney Kore’nin Kripto paraya olan etkiside dikkat çekici. Bu yılın başlarında Güney Koreli tüccarlar, Ripple’ın piyasa değerinin 40 milyar dolardan 88 milyar dolara yükselmesine yardımcı olmuştu.

Yukarıda belirtilen mağazalarda planlanan kripto paranın kullanılabilirliği ile birlikte, herkesin kripto paralara fiziksel bir yerden erişebildiği için FUD (Fear Of Missing Out) korkusu artık olmayacaktır. Böylece Güney Kore’de kripto para ile mal ve hizmetlerin günlük kullanımında benimsenmesi artacaktır.

Ethereumworldnews

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin