featured

Ripple, İngiltere düzenleyicilerine çağrıda bulundu, peki ne dedi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple Labs şirketi bir yandan SEC ile olan davasını devam ettiriyor. Diğer yandan piyasada devam eden gelişmeleri de yakında takip ediyor. Hatta takip etmekle kalmayıp bazı durumlarda bizzat içinde kalıyor.

Şirket, SEC davasında dostane özetini resmen sundu. Dosyalama, “SEC’in menkul kıymetler yasalarına ilişkin son derece geniş yorumunun sektör üzerinde yıkıcı etkileri olacaktır” açıklamasını yaptı.

Diğer taraftan kurumsal şirket, İngiltere’yi dünyanın dört bir yanından çeşitli kripto düzenlemelerinin ihtimallerini ve sonlarını almasını tavsiye etti. Ripple, ABD’de SEC ile devam eden anlaşmazlığın ortasında İngiltere’deki politikacılarla yol almayı umuyor.

Ripple ile İngiltere karşı karşıya geldi

İngiltere milletvekillerine Pazartesi günü Ripple ve Binance’in Finansal Davranış Otoritesi tarafından lisanslanmak istediği söylendi.

Binance’in EMEA hükümet işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Daniel Trinder, 

“Hazine Seçim Komitesi’nin bir duruşmasında, ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance’in şu anda düzenleyicilerle görüşmeyi sürdürüyor.”

Politika Başkanı Susan Friedman, Ripple’ın ülkedeki işini geliştirirken lisans başvurusunda bulunmayı planladığını söyledi.

Yasa tasarısı gündeme gelmişti

Firma, ülkenin kripto düzenleme çerçevesini tanımlayacak olan İngiltere’nin Finansal Piyasalar ve Hizmetler Yasasında beklenen revizyonlardan önce yeni bir düzenleyici teknik inceleme yayınladı.

Yasa tasarısı ilk olarak 20 Temmuz 2022’de İngiliz Parlamentosu’na sunuldu ve ardından kripto düzenlemesini yöneten ek unsurlar eklemek için ekim ayının başlarında oylanmıştı.

Ripple’ın tavsiyelerinin özü, Ripple’ın büyük ölçüde değişebileceğini öne sürdüğü ilgili risk profillerinin önderliğinde “farklı kripto varlık faaliyeti türleri arasında ayrım yapan net bir düzenleyici çerçeve”nin sonuçlandırılması etrafında toplanıyor.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin