featured

Ripple ile SEC arasındaki 2 yıllık yasal savaşta sona yaklaşılıyor! XRP fiyatı buna hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile iki yıllık hukuk savaşında sona yaklaşılıyor. Kripto şirketi, komisyonun özet yargılama önergesine yaptığı itiraza yanıt verdi.

Ripple’ın genel danışmanı Stuart Alderoty, firmanın yanıtının nihai karar olduğunu tweet’ledi. Firmanın, mahkemede dosyalamada kendi lehine karar vermesini istediğini söyledi. Alderoty, kripto şirketinin endüstri adına yaptığı savunmadan gurur duyduğunu söyledi.

CEO Brad Garlinghouse, “Ripple güçlü durdu ve SEC’in saldırısına karşı koydu” diyerek Alderoty’nin görüşünü yineledi.

Ripple SEC

Ripple’ın argümanı

Düzeltilen 2 Aralık mahkeme dosyası, SEC’in bir yatırım sözleşmesinin varlığını kanıtlayamadığını savundu.

Firma, her iki Ripple kurucusunun da döviz cinsinden satış yapma kararları hakkında özet karar verme hakkına sahip olduğunu söyledi. Firmaya göre SEC, buna karşı herhangi bir maddi gerçek sağlayamadı.

Ripple bu konuda şu sözleri söyledi:

Yaklaşık iki yıllık savunma, keşif ve hareket uygulamasından sonra, SEC hâlâ iddia edilen “ortak girişimi” tanımlayamıyor. Ayrıca, XRP sahiplerinin nasıl anlamlı bir şekilde kâr bekleyebileceğini de açıklayamıyor. Bu yüzden birçok XRP yatırımcısının beklediği konuya net bir yanıt veremiyor.

Blockchain, topluluğun desteğini alıyor

İki yıllık davanın sona ermesiyle Ripple, yasal savaş sırasında kripto topluluğundan büyük destek gördü.

Coinbase gibi kripto şirketleri tarafından yaklaşık bir düzine amicus curiae özeti dosyalandı. Bunun dışında yaklaşık 70,000 XRP yatırımcısı da şirketi savunmak için dava açtı.

Ayrıca Ripple, SEC’in eski Direktörü William Hinman’ın e-postalarına erişim kazanmak gibi küçük zaferler de elde etti.

Birkaç analist, bu davanın sonucunda kripto endüstrisinin etkilenebileceğine inanıyor.

XRP fiyatı nasıl tepki veriyor?

SEC’in, Ripple aleyhine dava açmasından hemen sonra, birkaç kripto borsası XRP ticaretini durdurdu veya listeden çıkardı. Altcoin o sırada, piyasa değerine göre ilk 4 kripto para birimi arasında yer alıyordu.

CoinMarketCap verilerine göre, XRP’nin piyasa değeri davanın ardından 9,98 milyar dolara düştü. Ancak altcoin, 2021 boğa koşusu sırasında toparlanarak Nisan 2021’de piyasa değerini 83,42 milyar dolara yükseltti.

XRP’nin fiyatı, dava sırasında genelde 1 doların üzerinde işlem gördü ve 1,80 dolar civarında zirve yaptı. Ancak mevcut ayı piyasası koşulları sebebiyle gözde altcoin bu yazının yazıldığı sırada 0,39 dolar civarında işlem görüyor.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin