featured

Ripple için yeni rakip: Bu proje pazarda söz sahibi olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında oldukça eski bir proje olan Ripple, kendine has projesiyle dünyanın pek çok yerinden benimsendi. Ödeme sistemleri için kolaylık sağlayan varlık, değerlenme noktasında aynı başarıyı bir trlü gösteremedi. 2017-2018 senelerinden sonra 1,5 doları sadece kısa süre geçen kripto para birimi bir daha bu seviyeleri göremedi. Şimdi ise yeni bir tehlikeyle karşı karşıya. SWIFT sistemlerine alternatif olarak üretilen projeye asıl alternatif gelebilir.

Küresel GSYİH’nın %95’ini oluşturan ülkeleri temsil eden 63 merkez bankasına ait bir şirket olan Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) İnovasyon Merkezi, XRP’ye rakip olmayı hedefliyor. Bunun için önemli bir projeye imza atan BIS, elini daha çok kuvvetlendirmek istiyor. 

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), Ripple ile doğrudan rekabet edecek uluslararası ödemeler için bir platform oluşturuyor. Dün BIS tarafından “Dunbar Projesi” tanıtıldı. Lansmanında yapılan duyuru, Ripple ortaklarının bir SWIFT değiştirme sisteminde  ilerleme kaydettiği ve RippleNet’in bir Arap Para Fonu grubu tarafından SWIFT rakibi olacağı söylendi.

Dunbar projesi, Ripple’a kafa tutabilecek mi?

BIS, yaptığı basın açıklamasında Avustralya, Malezya, Singapur ve Güney Afrika merkez bankalarının “dijital para birimlerini kullanarak uluslararası yerleşimleri mümkün kılabilecek ortak bir platform” geliştirdiğini duyurdu. Projenin amacı, “farklı para birimlerindeki finansal kuruluşlar arasında doğrudan sınır ötesi işlemleri ucuz ve verimli bir şekilde kolaylaştırmak” olduğu belirtildi.

Dunbar Projesi, Ripple’a çok benzer şekilde, yabancı para birimlerine sahip finansal kurumlara dayanan ve genellikle tek ödemelerin kararlaştırılmadan önce birden fazla kurumdan geçmesini gerektiren eski, yavaş ve pahalı uluslararası işlemlere ilişkin muhabir bankacılık modelini değiştirmeyi amaçlıyor. 

Dunbar Projesi kapsamında, döviz rezervleri tutan aracılara güvenmeye gerek kalmayacak. Böylelikle sınır ötesi işlemler için gereken maliyet ve süre azaltılacaktır.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin