Hyperledger Blockchain, ripple, blockchain, blockchain haberleri
Ripple Hyperledger Blockchain

Ripple Hyperledger Blockchain konsorsiyuma katıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hyperledger çarşamba günü yaptığı açıklamada Ripple’in, Linux Vakfı destekli Hyperledger Blockchain konsorsiyuma katıldığını açıkladı.

Ripple, Linux Vakfı destekli Hyperledger Blockchain konsorsiyuma katıldı. Hyperledger çarşamba günü yaptığı açıklamada Ripple’in, 2015 yılı sonunda piyasaya sürülen ve bugüne dek 200’den fazla firma ve kuruluşun iştirak ettiği gruba katılan on dört şirket arasında olduğunu açıkladı.

Ayrıca Ripple, geçen yıl sektör odaklı bir hizmet şirketi oluşturan bir grup kredi birliğinin desteklediği ayrı bir konsorsiyum olan CULedger’ede katıldı.

Ripple CTO’su Stefan Thomas yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hyperledger ile olan ortaklığımız sayesinde geliştiriciler, kurumsal kullanım için Java’da Interledger Protokolüne (ILP) erişebilecekler.”

2018  Hyperledger Blockchain için yoğun geçecek

ILP daha önce sadece JavaScript üzerinde çalıştırılabilirdi. Ancak Ripple, Japon programlama entegrasyonu şirketi NTT Data ile geçen yıl protokolü Java programlama dili ile yeniden yapılandırmak için bir işbirliği yapmıştı. İki şirket daha sonra yenilenen Java tabanlı protokolü Hyperledger Quilt adıyla Hyperledger’a sunmuştu. Thomas yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hyperledger Quilt projesi ile Hyperledger Blockchains’i, XRP Ledger, Ethereum, Bitcoin (Lightning), Litecoin, Mojaloop ve RippleNet gibi diğer ILP özellikli ödeme sistemlerine bağlayarak bir internet vizyonumuza ulaşmamıza yardımcı oluyor. “

2018 Hyperledger konsorsiyumu için yoğun bir yıl olacağı benziyor. Üç açık kaynaklı Blockchain platformunu 1.0 sürümüne veya üretim durumuna yükseltmeyi planlıyorlar. Aynı zamanda Blockchain uygulamalarının geliştirilmesini hızlandırmayı amaçlayan bir kurumsal Blockchain aracı başlatmayı planlıyorlar.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin