featured
Ripple fiyatı adının hakkını veriyor

Ripple fiyatı adının hakkını veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son haftalarda piyasa değeriyle bazen Ethereum’un üzerinde bir hacime sahip kripto para olma özelliğine ulaşan, bazense üçüncü sıraya düşen Ripple fiyatı dalgalanmaya devam ederek adının hakkını veriyor.

Ripple, birçok kripto para biriminin aksine odağını ağırlıklı olarak para transferleri alanında yoğunlaştırmış bir proje görünümü veriyor. XRP’nin bir kripto para olarak tanımlanmasından rahatsız olan kesimler dahi mevcut.

Yalnızca geçtiğimiz 30 gün içinde Ripple fiyatı 12 Aralık 0,27$ seviyesinden 4 ocak 3,80$ seviyesine çıkarak tarihi rekor seviyesine ulaşmıştı. Bu yükselişe neden olarak bir pump olma ihtimali oldukça düşüktü çünkü Ripple geliştirici ekibi her zamanki çalışkanlığıyla, Kripto Para Haber’in bildirdiği gibi yeni anlaşmalar yapmaya devam ediyordu.

Cainmarketcap ripple fiyatı grafiği                                                                                                                                                                                       

4 ocak rekor seviyesinin ardından düşüşe geçen XRP, 3$ seviyesinde bir direnç görse de, bu direnç yalnızca 24 saat sürdü ve istikrarlı düşüş başladı. Perşembe günü gördüğü 1.60$ seviyesi Ripple için son yükselişin en düşük seviyesi oldu.

Kripto para fiyatlarında dalgalanma şüphesiz ki fiat para birimleriyle kıyasladığımızda çok daha yüksek oranlarda yaşanabiliyor, bu gayet doğal. Ancak XRP fiyatının son haftalardaki dalgalanması, yatırımcılarını kızdıracak seviyelere ulaştı. Bu dalgalanmanın en büyük sorumlusu olarak ise, coinmarketcap’ın listelerinden Güney Kore borsalarını çıkarmış olması ve bunu yapmadan önce bir duyuru yayınlamamış olması olarak gösteriliyor.

Ani listeleme değişimi, Ripple piyasa değerinin 20milyar dolar düşmesine ve ardından panik satışlarına neden olmuştu.

Rippe fiyatı 24 saatte %18 arttı

RIPLE CEO’su Brad Garlinghouse,MoneyGram’ın uluslararası ödemeleri işleme koymak için Ripple’in blok zinciri ağını ve XRP’yi kullanmaya başlayacağını duyurdu.

Ödeme problemi sadece bankaları etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda MoneyGram gibi insanlara ilgilendikleri parayı elde etmelerine yardımcı olan şirketleri de etkiliyor. Üç saniyede veya daha kısa bir sürede transfer edilebilen XRP gibi bir dijital varlık kullanarak, müşterilerimiz para kadar en kısa sürede bilgi taşıyabilir.

Önümüzdeki günlerde başlaması beklenen Ripple-Moneygram ortaklığı duyurusu, Ripple fiyatının yalnızca bir günde %18 artmasına neden oldu.

Coinmarketcap 24 saat ripple fiyatı grafiği

Haber saatinde XRP 2,11$ seviyesinden işlem görmekte ve 81 milyar dolarlık piyasa değeri ile Ethereum’un ardından üçüncü sırada yer almaktadır. 24 saatlik işlem hacmine baktığımızda, 5,6 milyar dolarlık işlem hacmine sahip XRP, yatırımcıların gözünde halen popüler bir kripto para birimi olarak görülüyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin