Ripple fiyat analizi: XRP yükselişini sürdürecek mi? Teknik göstergeler ne anlatıyor?
Ripple fiyat analizi: XRP yükselişini sürdürecek mi? Teknik göstergeler ne anlatıyor?

Ripple fiyat analizi: XRP yükselişini sürdürecek mi? Teknik göstergeler ne anlatıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – XRP fiyatı, ayın başından bu yana yenilenen bir yükseliş ivmesi gördü. Kripto piyasasındaki en iyi kripto parlarla karşılaştırıldığında, XRP’nin fiyatı 5 Nisan’dan bu yana yüzde 266’nın üzerinde bir artış göstererek oldukça benzersiz bir performans gösterdi.

Yazım sırasında XRP, 80 milyar doların üzerinde bir piyasa değeriyle 1,75 dolardan işlem görüyor ve bu da onu piyasadaki 4. en büyük kripto para birimi yapıyor. XRP piyasası, son 7 günde yüzde 93’lük bir fiyat artışına tanık oldu. İlginç bir şekilde, önceki haftanın yükseliş ivmesine rağmen XRP, bu haberin yazıldığı esnada hafif bir fiyat düzeltmesi kaydetti.

1 saatlik XRP fiyat grafiği

XRP’nin fiyatı bir haftadan fazla bir süredir artıyor ve sonunda yeterince güçlü bir direnç seviyesine ulaşmış gibi görünüyor. Geçtiğimiz üç gün içinde, kripto para her seferinde başarısız olan 2 dolarlık fiyat seviyesini aşmak için birden fazla girişimde bulundu. Bu, XRP fiyatı için bir düşüş işareti olmasa da, piyasadaki yükseliş momentumunun bir düşüş görmeye başlayabileceğini gösteriyor.

Böyle bir senaryoda, bir fiyat düzeltmesi beklenebilir ve bu, fiyatı 1,31 dolardaki acil desteğe itebilir. Bu fiyat aralığı en son 12 Nisan’da görüldü ve fiyatı tekrar yükseltmeye yardımcı oldu. Bununla birlikte, bu destek başarısız olursa, XRP, 0,85 dolar aralığına düşebilir. Ancak mevcut piyasa koşulları göz önüne alındığında önümüzdeki hafta böyle bir fiyat düşüşünün olup olmayacağını söylemek zor.

İlk destek önümüzdeki 48 saat içinde ihlal edilirse, yatırımcılar short pozisyonlardan yararlanabilir ve XRP’nin 0,8 dolar aralığına yakın kâr elde edebilir.

XRP, bir haftadan biraz uzun bir süre içinde yükseliş momentumunda muazzam bir artış gördü. Ancak eğilim yakında değişebileceği için küçük bir düzeltme olabilir. İlginç bir şekilde, MACD göstergesi yükseliş eğilimini sürdürmeye devam etti, ancak RSI aşırı alım bölgesinden çıkmaya başladı ve önümüzdeki hafta nötr bölgeye yönelebilir. Bu, yükseliş momentumunda bir düşüşe işaret edebilir.

XRP, mevcut direnç seviyesini denemek ve aşmak için bir girişim daha yapabilir. Böyle bir girişim başarısız olursa, yakında ilk desteğine yönelebilir. Trader’lar için, bu seviye başarısız olursa, kripto parada short pozisyonlar açmak faydalı olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin