XRP, 2018'den beri ilk kez 1 doları aştı: Yeni rallinin arkasında ne var?
XRP, 2018'den beri ilk kez 1 doları aştı: Yeni rallinin arkasında ne var?

Ripple: Dünya ekonomi forumu XRP’nin potansiyelini konuşuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

“Kripto Ne İşe Yarar?” Başlıklı bir yayında, sektördeki ana projeler ve kripto para birimleri gözden geçirme, kullanım durumları ve birden çok sektördeki uygulamaları bulunuyor. Yayın, diğer büyük kripto para birimlerinin yanı sıra Ripple, Bitcoin, Ethereum’un potansiyelini, stratejisini, vizyonunu ve hedeflerini ele alıyor.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Kripto Para Birimleri Küresel Gelecek Konseyi tarafından “kripto para birimlerini çok çeşitli kullanım durumlarında yararlı hale getirmek için çalışan uzmanlarla birlikte geliştirildi. Ek olarak, uzmanlar, kripto para birimleri ve üzerinde çalıştıkları ağlar için bir sınıflandırma yaptı.

Böylelikle incelenen projeler temel katman blok zincir ve kripto para birimi, ikinci katman protokolleri, finansal ürünler ve hizmetler ile finansal olmayan ve hizmet uygulamaları olarak ikiye ayrılır. Uzmanlar, bu varlık sınıfı hakkında eğitmek ve farkındalık yaratmak için bu sınıflandırmayı oluşturdu. Bu nedenle rapor şunları iddia ediyor:

Kripto para birimleri kaçınılmaz bir noktaya ulaştı. Kariyerlerimizi, kripto para birimlerinin benimsenmesini ve kullanılmasını ilerletmeye adadık çünkü bunların küresel dijital ekonomiyi büyütmek ve dünyadaki tüketicilere ve işletmelere fayda sağlamak için muazzam bir fırsatı temsil ettiğine inanıyoruz.

Ripple, XRP kullanarak 10 trilyon dolarlık bir sorunu çözüyor

Ripple hakkında WEF, “yeni nesil finansal altyapıyı” inşa ettiklerini dile getiriyor. Bu, esas olarak ürünlerinden kaynaklanmakta: RippleNet ve Talep Üzerine Likidite (ODL). Ripple, küresel bir finansal iletişim köprüsü oluşturur ve müşterilerinin hızlı, güvenli ve düşük maliyetle para göndermesine olanak tanır.

WEF raporu, RippleNet’in “merkezi olmayan ve standartlaştırılmış” olduğunu ve tek bir başarısızlık noktasından yoksun olduğunu belirtiyor. Bu güçlü yönler, iki finansal kurumun ön ödemeli hesaplara sahip olma ihtiyacını ortadan kaldıran ve XRP’nin yetenekleri hakkında aşağıdakileri ekleyen On Demand Liquidity çözümüne atıfta bulunuyor:

XRP, bir ödeme kullanım durumu için oluşturuldu. Yaklaşık 3 saniyede transferi gerçekleştirir, halihazırda saniyede 1.500+ işleme (TPS) ölçeklenir, ihmal edilebilir düzeyde enerji tüketir ve çok düşük bir işlem maliyetine (0.0003 $) sahiptir. Açık kaynak kodlu ve merkezi olmayan bir sistemdir, bu da onu iki farklı para birimini hızlı ve verimli bir şekilde birleştirmek için uygun bir araç haline getirir.

Ripple, yüzlerce müşterinin RippleNet’e katılmasını ve yaklaşık 30 müşterinin ODL’sini aktif olarak kullanmasını sağlamayı başardı. Bunların arasında Dünya Ekonomik Forumu, diğerlerinin yanı sıra Santander Bank, American Express, Siam Commercial Bank, SBI, MoneyGram, Azimo’yu öne çıkarıyor.

55’ten fazla ülkede kullanılabilirlik ve 70’in üzerinde ödeme gönderme yeteneği ile Ripple, 7 milyar dolar değerinde 2 milyon işlemi gerçekleştirmeyi başardı. Bu işlemlerin beşte biri ODL kullanılarak gerçekleşti.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin