Ripple davası: XRP'yi 2022'de ne bekliyor?

SEC-Ripple davası: XRP’yi 2022’de ne bekliyor? Fiyatı nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021, kripto topluluğu için, özellikle de SEC ve Ripple davasının bu son 12 ay boyunca birkaç acı tatlı dönüşler aldığı göz önüne alındığında, XRP sahipleri için hareketli bir yıldı. XRP topluluğu bir yandan, SEC’in beyaz yalanları ve peşin hükümleri nedeniyle şiddetlenirken, diğer yandan küresel destek gördü ve sonunda XRP davasını merkezi olmayan sektördeki en tarihi davalardan biri haline getirdi. XRP davasındaki bir sonraki güncelleme, davada Uzman keşfi için uzatılmış son tarih olan 19 Ocak 2022’ye kadar gelecek.

DPP’nin değişen kapsamı, davayı SEC’in lehine çevirdi

Tüm kripto topluluğu yaklaşan duruşmaları beklerken, dava daha fazla ilgili davanın dahil edilmesiyle genişledi. Örneğin, Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi v. EPA (NRDC) davasında İkinci Devre’nin kararı üzerine XRP davası için Müzakereci Süreç Ayrıcalığının (DPP) kapsamı değişti. NRDC davasının kararı, DPP’nin kapsamını yeniden yapılandırdı ve özellikle kamera incelemesine sunulan belgeler üzerinde XRP davasını SEC lehine değiştirdi.

NRDC kararından sonra SEC, özellikle kamera içi inceleme belgelerine atıfta bulunarak, DPP kapsamında koruma aramak için kayıtlarını, “tek, ayrı bir karara” bağlamanın zorunlu olmadığını savundu. Bunun yerine, SEC, belirli bir kararla sınırlamak yerine, kayıtların ilgili olduğu daha geniş bir “karar verme süreci” belirleme hakkına sahipti. Bu, XRP topluluğunun umudunu yitirmesine neden olurken, SEC aleyhine açılan başka bir dava, XRP’nin davadaki üstünlüğünü geri kazandırdı.

FOIA uyumu, SEC’in iddia edilen yasa dışı piyasa manipülasyonunu açığa çıkarabilir

Aralık ayının başlarında, kar amacı gütmeyen kuruluş Empower Oversight, Ether ve Bitcoin’in fiyatını artırmak için potansiyel olarak yasa dışı piyasa manipülasyonu ile ilgili olarak SEC’e Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası (FOIA) şikayetinde bulundu ve bir dava ile XRP fiyatını düşürdü.

SEC’in önyargısı ve Ether’in katlanarak artan fiyat artışında yasa dışı rolü olduğu iddiası, kripto topluluğu için yaygın bir haber. Bununla birlikte, SEC aleyhindeki en son FOIA Şikayeti, mahkemeye, komisyonun uzun süredir devam eden piyasa manipülasyonları hakkında en azından aktif soruşturmaya başlaması için önemli kanıtlar sundu.

SEC’in kronolojik izini ve eski SEC Başkanı Jay Clayton, SEC Uygulama Birimi’nin eski lideri Marc Berger ve tartışmalı William Hinman gibi ünlü isimler de dahil olmak üzere yetkilinin yasadışı eylemleri olduğu bildirildi. Bu FOIA vakasının daha fazla ortaya çıkması, Ripple’ın bir galibiyet almasını ve sonunda XRP’yi özgür bırakabilir.

Ripple (XRP) fiyatı, 2022’de önemli bir artış görebilir

XRP haksız bir düzenleyici baskıyla karşı karşıya kalmış olabilir ancak token buna rağmen 2021 boyunca büyümeye devam etti. Bu tam olarak XRP’nin 2022’de izlemeyi hedeflediği trend. 2021’in son ayında çoğu token, XRP dahil olmak üzere, kısa bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte XRP’nin grafiği, yeni yıla giren Ripple kripto para için bir yükseliş dönüşü başlatabilecek bir fincan ve kol deseni gösterdi. Ayrıca, Ripple, XRP davasını kazanırsa kripto paranın fiyatı çift hanelere bile ulaşabilir. Dolayısıyla topluluk, 2022’ye Ripple ve XRP’ye tamamen umut ve güvenle giriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin