Ripple CTO'sunun sert Bitcoin çıkışı
Ripple CTO'sunun sert Bitcoin çıkışı

Ripple CTO’su David Schwartz: “Ripple, Bitcoin ve Ethereum sistemleri YouTube gibi herhangi bir merkezi sistemden daha iyi.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

20/20 Money’de yaptığı son bir tartışmada, önde gelen Blockchain havale firması Ripple CTO’su David Schwartz, Blockchain teknolojisinin yeni ödeme sistemleri oluşturmak için neden doğru olduğuna dair görüşünü ortaya koydu.

David Schwartz: “Blockchain’ler güvenlidir.”

Ayrıca, merkezileştirmeyle ilgili güvenlik açığını ele almak için geleneksel bankacılık sistemleri ve son YouTube kesintisini örnek verdi. CTO, Blockchain teknolojisinin yeterliliğini kanıtlamak için kilit noktalar olarak güvenlik ve yönetişimi sıraladı. Birincisi, teknolojinin güvenliği tek bir hata noktası olmadığından desteklediğini belirtiyor. Ayrıca Schwartz  açıklamalarına şunları ekliyor:

Blockchain’ler güvenlidir çünkü bir gözlemdeki her katılımcı tüm sistem kurallarını uygulayabilir. Bankaya bakiyenizi sorduğunuzda, bankanız size bakiyenizin ne olduğunu ve onlara güvenmeniz gerektiğini söyler. Eğer hata yapılırsa onu düzeltmek için bankaya gitmelisiniz.

Daha sonra Schwartz, Blockchain destekli sistemlerin geleneksel bankalarla aynı şekilde çalışmadığını açıkladı. Daha ziyade, her bir katılımcı her sistem kuralının kişisel olarak doğrulamasına izin verir, böylece sistem ihlali ile ilgili endişeler yaşanmaz.

Ripple CTO’su: “Bitcoin’in sistemi 2013’ten bu yana bir kesinti ile karşılaşmadı.”

Techie’ye göre, Blockchain sistemleri kendiliğinden tutuluyor, yani YouTube gibi dünyadaki büyük merkezileşmiş ekosistemlerle karşılaştırıldığında bile son derece güvenilir oldukları anlamına geliyor. Burada Schwartz konuya yönelik şunları söylüyor:

YouTube birkaç gün önce iki saatlik bir kesintisi yaşadı. Çünkü bu sistemler hata node’leri ile yeterince karmaşık.

Schwartz Bitcoin’in, bir hata düzeltildikten sonra, 2013’ten bu yana sisteminin bir kesinti ile karşılaşmadığını belirtiyor. Ayrıca, basit başarısızlık modlarıyla Blockchain’lerin temelde çok daha basit olduğunu söylüyor. Aynı düşünceyi XRP ve Ethereum için de yeniliyor ve bu sistemlerin hiçbir zaman kesintiye uğramadığını vurguluyor. Daha sonra, güvenilirliğin Blockchain teknolojisinin temel bir özelliği olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırıyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin