Ripple CEO'su, SEC'in kazananları ve kaybedenleri belirlediğini iddia ediyor
Ripple CEO'su, SEC'in kazananları ve kaybedenleri belirlediğini iddia ediyor

Ripple CEO’su, SEC’in kazananları ve kaybedenleri belirlediğini iddia ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple SEC davası davada yaşanan son gelişmelerle birlikte yeni yıla sarkacak gibi görünüyor. Dava ilk olarak SEC’in Ripple için kayıt dışı menkul kıymet olduğu gerekçesiyle açılsa da davada yaşanan gelişmelerle SEC davanın asıl davalısı gibi duruyor. Davadaki en büyük konuşma gelişme mevcut SEC Başkanı Gary Gensler ve eski Başkan Jay Clayton arasındaki ilişki ve Ethereum‘un Ripple ile aynı modeli olmasına rağmen nasıl ücretsiz geçiş hakkı alabildiği oldu.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse kısa bir süre önce Ripple’ın geleceği ve XRP ile ilgili yorumlar yapmak için röportaj gerçekleştirdi. Röportaj sırasında Garlinghouse, XRP davasından hemen önce Gensler ve Clayton arasında geçen görüşmeyi de yorumlamayı ihmal etmedi. Garlinghouse ikili arasında geçen konuşmayı ve “kötü niyetli olarak nitelendiriyor. XRP güvenlik dışı olarak aklanmadıkça Ripple’ın davadan geri çekilmeyi hiçbir şekilde düşünmediğini de tekrar etti.

Ripple SEC davasıyla ilgili zamanlama iddiası!

SEC ve Ripple arasında yaklaşık 10 aydır devam eden çekişmeli davanın ilk açılış zamanı şüpheli görülüyor. Dava, Jay Clayton’ın görevinden ayrılmasından birkaç gün önce açıldı. Şimdi, Ripple ve birkaç XRP savunucusu, davanın Ethereum’a piyasada ilerleme sağlamak için yapılmış bir plan olduğunu iddia etti. İddiası Clayton’ın Ethereum merkezli bir yatırım şirketine katılmaya devam ettiğini söylemesiyle devam ediyor.

Ripple CEO’su, bir devlet kurumunun işinin kazananları ve kaybedenleri seçmek olmadığını, yasaların herkes için eşit bir şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Garlinghouse, Ethereum’a verilen ücretsiz geçişe atıfta bulundu ve şu ifadeleri kulladı:

Fakat SEC neden kazananları ve kaybedenleri seçiyor. Neden bir devlet kurumu bunun kazanan olduğuna karar veriyor… ama diğer şeyler hakkında sessiz.

Ripple’a karşı SEC davası, kayıtsız güvenliğin dağıtımı ve satışı ile ilgiliyken, Ripple’ın savunması ise şu şekilde; Ethereum ile aynı yapıya sahipken Ethereum’un neden ücretsiz geçiş hakkı aldığı oldu. Ripple ABD dışında önemli ilerlemeler kaydetmeye devam ederken, dava nedeniyle XRP fiyatı olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin