Riccardo Spagni Monero'yu seçiyor!
Riccardo Spagni Monero'yu seçiyor!

Riccardo Spagni Monero’yu seçti: Çünkü Bitcoin koduna dayanmadığını söylüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kısa bir süre önce Monero’nun çekirdek ekibinden olan Riccardo Spagni, Whatbitcoindid’in yeni bir bölümünde, Monero’nun gizlilik yönünden söz etti. Görüşme, gizliliğin önemini ve Bitcoin ile Monero arasındaki benzerlikleri içeren çok çeşitli konuları kapsıyor.

Riccardo Spagni Monero’yu seçiyor!

Riccardo Monero’yu seçme kararından bahsetti. Onu Monero’ya yönlendiren ana faktörlerden birinin, Bitcoin koduna dayanmadığını belirtiyor. Bunun tek başına Monero’ya “ikinci bir bakış” vermesinin sebebi olduğunu söylüyor ve sözlerine şunları ekliyor:

Sadece Bitcoin’i klonlamak veya Bitcoin’i özümsemek genellikle çok ilginç olmayan şeylere yol açar. Yaklaşık on yıl süren kanıtlanmış bir geçmişe sahip ve teşvikler ile dalga geçtiğiniz bir vakıf alıyorsunuz, belirli teşvikler yaratmayan bir işlevsellik ekliyorsunuz ve bana göre ilginç değil.

“Monero’nun kod tabanı çok olgun bir kod”

Ayrıca Riccardo, kod tabanı “çok olgun bir kod” olmasa da Monero’nun “yeni” olduğunu söylüyor. Riccardo ayrıca Monero’nun gizlilik yönünün Monero’nun seçilmesinin bir başka önemli nedeni olduğunu belirtiyor. Monero’nun gizlilik için “somut bir şey” yaptığını belirtiyor ve gizlilik bariyerini ileriye taşıyor.

Ayrıca Riccardo, Monero hariç olmak üzere, tüm altcoinlerin üzerine sıçrayan Bitcoin maksimalist topluluğunun bir parçası hakkında konuşuyor. Riccardo, bunun, ilk dönemde Monero ve Bitcoin’e katılan herkesin benzer sorunlarla karşılaşması gerektiğinden bahsediyor. Ayrıca Riccardo açıklamalarına şunları ekliyor:

Başlangıçta bir tabakta bize bir şey verilmedi, bir başkasının yazabileceğimiz, adını değiştirip logoyu değiştirip kaygan bir mobil cüzdan almadık, hey! Bakın bir Monero cep cüzdanı yaptık. Her şey sıfırdan yapılmalıydı. Bitcoin’i ilk kullanmaya başladığımda deneyim kesinlikle pürüzsüz değildi. Cüzdan, Windows 95’ten bir şeymiş gibi görünüyordu.

Monero ile ilgilenenler CPU madenciliği ile uğraşmak zorunda kaldılar

Riccardo’ya göre, Monero ile daha önce ilgilenen bireyler, CPU madenciliği, bir komut satırı cüzdanı ile uğraşmak zorunda kaldılar ve tüm veritabanı, ilk altı ay boyunca dört ila beş gigabayt RAM’de saklandı. Riccardo açıklamalarına şunları ekliyor:

Başta başa çıkmamız gereken kötü şeylerin hepsine Bitcoin aşina veya Bitcoin maksimalistinin aşina olduğunu bulacak, çünkü Bitcoin’in başlangıçta geçmesi gereken şeyler olduğunu anlıyorlar.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin