Reuters: “Brezilya’nın antitröst ajansı kripto ticaretine ilişkin büyük bankalara soruşturma açtı
Reuters: “Brezilya’nın antitröst ajansı kripto ticaretine ilişkin büyük bankalara soruşturma açtı"

Reuters: “Brezilya’nın antitröst ajansı kripto ticaretine ilişkin büyük bankalara soruşturma açtı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reuters, 18 Eylül’de Brezilya’dan yeni bir soruşturma haberi bildirdi. Habere göre Brezilya’nın antitröst düzenleyicisinin kripto alanında tekelci uygulamalar olduğu iddiasıyla altı büyük ulusal bankayı denetlediği bildiriliyor.

Brezilya’nın antitröst düzenleyicisi, Ekonomik Savunma İdari Konseyi (CADE), Adalet Bakanlığı (MJ) bünyesinde faaliyet gösteriyor. CADE, ülkenin en büyük bankalarının Bitcoin‘deki aracı kurumların hesaplarını kapatıp kapatmadığını öğrenmek için salı günü bir soruşturma başlattı.

Reuters’e göre, birkaç şikâyetin ardından Brazilian Blockchain and Cryptocurrency Association’ın (ABCB) talebi üzerine CADE tarafından yürütülen soruşturma başlatıldı. Banco do Brasil’in yerel kripto ticaret platformu Atlas Quantum’un hesabını kapattığı iddia ediliyor.

Devam eden soruşturma kapsamında, CADE, Banco do Brasil, Banco Bradesco, Itaú Unibanco Holding, Banco Santander Brasil ve listelenmemiş Banco Inter ile kooperatif bankası Sicredi gibi büyük kayıtlı bankaları denetleyecek.

Reuters, CADE raporuna işaret ediyor

Reuters, ana bankalara kısıtlama getirildiğini hatta kripto para birimiyle mali sisteme erişimin yasaklandığını belirten bir CADE raporuna işaret ediyor. Bankaların, brokerlar hesaplarını ulusal kara para aklama (AML) yasaları uyarınca gerekli olan müşteri verileri yokluğu nedeniyle kapattığı iddia ediliyor.

Antitröst uzmanları Reuters’e şunları söyledi:

…yasadışı faaliyetlerden kaçınılmalı ve bankalar hesap sahiplerinin işledikleri suçların belirtileri olduğunda kısıtlayıcı önlemler almalıdır. Ancak, bankaların kısıtlayıcı önlemleri herkes için bir düzeye dayalı olarak uygulamak için makul görünmüyor.  Kripto para şirketleri, bireysel aracı kurumlar tarafından benimsenen uygunluk ve dolandırıcılık önleme tedbirlerini incelemeden…

Soruşturma duyurusunu takiben, Brezilya ve Latin Amerika’daki varlıkların en büyük bankası olan Banco do Brasil, Reuters’e verdiği demeçte şirketin etik kurallara ve serbest rekabete dayalı rekabet uygulamalarına bağlı olduğunu belirtti.

 

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin