İşte 5 geçmiş Bitcoin fiyatı çöküşü

Rekoru yüksek bir yıl, bu Bitcoin fiyatı için yolun sonu mu? İşte tüm tarihsel Bitcoin çöküşleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şu anki ayı piyasası göz önüne alındığında, birçok yatırımcı Bitcoin fiyatı içi daha önce böyle bir çöküşün gerçekleşip gerçekleşmediğini soruyor mu? Cevap evet.

İşte 5 geçmiş Bitcoin fiyatı çöküşü

Mevcut düşüşlü Bitcoin fiyatı baskısı pek çok trader ve meraklıyı huzursuz etti. Mevcut koşullar göz önüne alındığında çok fazla heyecan duyulmayacağı açık, ancak bu olumsuz piyasa baskısı için de emsaller var. Kapsamlı bir ayı piyasası yeni bir şey değil ve ne zaman yeni bir yüksek seviye görülse ardından büyük bir fiyat düşüşü gelir. Aşağıda bazı insanları rahatlatabilecek çok benzer olaylar var.

2011 saldırısı

Bir ya da iki yıldan uzun bir süredir Bitcoin’e katılanlar için Aralık 2011 ile Aralık 2012 arasındaki dönem biraz tanıdık gelebilir. Bitcoin’in o zamana kadar gerçek bir popülaritesi olmamasına rağmen, bu para birimine gün geçtikçe daha popüler  hale geldi. 2011’in ilk yarısında, Bitcoin fiyatı 1 dolardan 31 dolara yükseldi, bu da net %3100’lük bir artış demek.

Kısa süre sonra tüm zamanların en yüksek seviyesini gören Bitcoin, 5 aylık bir dönemde %90’ın üzerinde bir düşüşü temsil eden 2 dolara düştü. Bu, mevcut Bitcoin fiyatının ne şekilde düştüğü ile benzer. Sonunda, ayı trendinin 17 aydan fazla sürdüğünü gösteren 13 dolar seviyesini geri kazanmak tam bir yıl aldı.

Lou Kerner: “Bitcoin ilk yıkıcı platform değil.”

2013 fiyatı düşüşü

Dipten 2 dolara kadar iyileştikten 18 aydan az bir süre sonra BTC, bir başka büyük düşüş yaşadı. 2013 Nisan ayında değeri 266 dolardan 100 dolara düştü ve hatta Temmuz ayında 70 dolara kadar geriledi. 2013 yılının Kasım ayına kadar tekrar 200 dolara ulaşması gerekiyordu. Fiyat yine aynı ayın sonunda 1.242 dolara sıçradı, ancak bu sefer yine gerçekleşecek gibi görünmüyor.

2014 Çin yasağı

Çin, Bitcoin dünyasında her zaman büyük bir rol oynadı. Maalesef, Asya’da kripto para ile ilgili çok sayıda sahte haber bulunuyor. 2014 yılında, Bitcoin’in Çin’de yasaklandığını iddia eden sahte haberler çıkarak, yedi hafta içinde Bitcoin fiyatını 700 dolardan 340 dolara itti. BTC’nin 200 dolara vurduğu 2015 Mart ayına kadar daha fazla düşüş baskısı devam etmesine rağmen, 2014 yılının Mayıs ayında küçük bir tersine dönüş gerçekleşti. Bu akılda tutulması gereken bir başka kapsamlı Bitcoin pazarı belirsizliği.

Çin’in kripto varlıklar ile savaşı ICO’lar ile başladı

Eylül 2017 dönemi yaklaşık %50 düşüşe neden oldu

Daha yakın zamanlarda, tek bir Bitcoin’in değeri sadece birkaç gün içinde 5.000 dolardan 2.900 dolara düştüğünde oldukça büyük bir fiyat düşüşü meydana geldi. Bu durum, Çin’de 2017 Ekim ayı başlarında yeni bir yükselişe dönüşmesine rağmen, Çin ile ilgili haberlerin fiyat üzerinde bir etki oluşturduğunun bir başka örneğiydi.

Aralık 2017’de hızlı düşüş

Bitcoin’in fiyatı 2018 Aralık’ına göre oldukça iyi olmasına rağmen, bir ay içinde 18.000 dolardan 13.800 dolara düştüğünde, yaklaşan ayı piyasası için bir sinyaller geldi. O zamandan beri, Bitcoin resmi olarak anlamlı bir şekilde iyileşmedi ve fiyat düşüşü bugün hala devam ediyor. Tüm bu tarihi düşüşler göz önüne alındığında, bu eğilimin şu an devam edebileceği görülüyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin