featured

Yeni rekoru kırmasına ramak kaldı! Bu hafta en çok kazandıran altcoin’ler hangileri oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası 2022 yılına pek de iyi başlamadı. Piyasa lideri olan Bitcoin’in yüksek oranlarda değer kaybetmesiyle beraber altcoin’ler de bu düşüşü takip ettiler. Ancak bir hafta içerisinde istisna da olsa değer kazananlar coin’ler de mevcut. İşte 31 Aralık ile 7 Ocak tarihleri arasında değer kazanarak yatırımcıların yüzünün güldüren altcoin’ler.

ATOM

Bu hafta değer kazanan altcoin’ler listesinin başında ATOM bulunuyor. Yaşadığı %39.10 oranında bir yükseliş ile piyasada önemli bir yeri olduğunu belli etti. ATOM 4 Ocak tarihinde alçalan bir direnç çizgisinden çıkış yaptı.

 

 

Meydana gelen hafif bir düşüşün ardından yukarı hareketine devam etti. Şimdilerde ise 44.5 dolar seviyesindeki direnç alanından çıkma girişimlerinde bulunuyor. Bu seviye, tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaşmadan önceki son direnç alanı.

ATOM’un artmaya devam etmesi ve sonunda tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaşması muhtemel görünüyor.

Eğer bu hareketi başarılı olursa bir sonraki en yakın direnç alanı, 1.61 Fib geri çekilme direnç seviyesi tarafından oluşturulan 59.77 dolarda olacaktır.

ONE

ONE %34.76 oranında yükselerek bu hafta en çok değer kazanan ikinci coin oldu. ATOM’a benzer şekilde, ONE 2 Ocak tarihinde alçalan bir direnç çizgisinden çıktı. İki gün sonra bunu destek noktası olarak doğrulamak için geri döndü. Hemen ardından ise başka bir yukarı hareket başlattı.

Şu anda token 0,32 dolarlık yatay direnç alanından çıkmaya çalışıyor. Eğer başarılı olursa, tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 0.38 dolara yükselmesi bekleniyor.

FTM

Listenin üçüncü sırasında %24.49 oranında değer kazanan FTM bulunuyor. FTM, 1 Ocak tarihinde alçalan bir direnç çizgisinden çıktı. ATOM ve ONE’ın aksine, çizgiyi destek olarak doğrulamak için geri dönmedi. Bunun yerine 5 Ocak’ta 3.16 dolar seviyesine ulaşana kadar yükselmeye devam etti.

Altcoin, daha sonra bir düşüş yaşadı. Bu düşüş ile 2,6 dolar seviyesini destek noktası olarak doğruladı.

Eğer yukarı yönlü hareket devam ederse ve FTM tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaşırsa bir sonraki direnç alanı, 1.61 Fib geri çekilme direnç seviyesi tarafından oluşturulan 4.90 dolar olacaktır.

LINK

Listenin tam ortasında bulunan LINK bir hafta içerisinde % 22.06 oranında değer kazandı. LINK, artan bir paralel kanalın direnç çizgisini doğruladığı 10 Kasım tarihinden beri bir düşüş yaşıyordu. Bu düşüş 14 Aralık’a kadar devam etti ve en düşük seviye olarak 15,3 dolara dokunmasıyla ile sonuçlandı. Ardından gelen sıçrama, aynı kanalın destek hattını doğruladı.

Şu anda LINK, formasyonun ortasına çok yakın işlem görüyor. Orta çizgiyi geri almayı başarması veya bir kez daha destek çizgisine düşmesi, muhtemelen gelecekteki eğilimin yönünü belirleyecektir.

RVN

RVN bu hafta %19.71 oranında değer kazanarak adından söz ettirmeyi başardı. 4 Ocak tarihinde RVN, 11 Ağustos’tan beri mevcut olan alçalan bir direnç çizgisinden çıktı. Bu da kısa vadeli düzeltmenin tamamlandığını doğruladı.

altcoin rvn

Daha sonra token, çizgiyi destek noktası olarak onayladı. O zamandan beri de yukarı doğru hareket ediyor. Böylece, 4 Aralık tarihindeki en düşük seviyesinden beri %80 artmış oldu.

Altcoin için ana direnç alanı, ağustos zirvelerinin yarattığı 0.156 dolar seviyesi. Bu seviyenin kırılması, artış oranını büyük ölçüde hızlandıracaktır.

ICP

ICP bu hafta %12.45 oranında değer kazandı. aralık ayında ICP’nin 29.50 dolar seviyesindeki yatay destek alanından ayrıldığı iddia edildi. Bu bölge temmuz ayından beri mevcut.

Bununla birlikte, token yükseliş için gerekli olan enerjiyi yeniden kazandı. Bunun sonucunda ise 1 Ocak’ta yukarı doğru bir hareket başlattı. 5 Ocak’ta ise bir kırılma girişiminde bulundu.

Buna rağmen, ICP azalan bir direnç çizgisi tarafından reddedildi. Eğer bir patlama yaşarsa en yakın direnç noktaları 46,5 dolar ile 54,2 dolar arasında olacaktır.

YFI

Listenin sonunda bulunan YFI bu hafta, %8.26 oranında yükseliş yaşadı. ICP’ye benzer şekilde, YFI altcoin’i de 4 Aralık tarihinde 27.500 dolarlık yatay destek alanından ayrıldı. Ardından yukarı yönlü bir hareket başlattı ve 17 Aralık tarihinde bu alanı geri aldı.

Şu anda 27.500 dolar ile 42.300 dolar seviyeleri arasında işlem görüyor. Direnç alanının üzerinde yaşanacak bir hareket, artış oranını hızlandırabilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin