featured
Hafta sonu 20 bin dolarla rekor kıran Bitcoin, iki saatten kısa sürede 1100 dolar geriledi!

Geçtiğimiz hafta sonu rekor kıran Bitcoin, iki saatten kısa sürede 1100 dolar geriledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

20 bin dolarla geçtiğimiz hafta sonu rekor kıran Bitcoin, sadece 80 dakikada 1100 dolar geriledi ve kafalarda soru işaretleri yarattı.

Salı sabahı başlayan düşüş, gece yarısından hemen önce Bitcoin’in 19 bin dolar seviyesinin altına inmesine sebep olmuştu. Gece boyunca düşüşü yavaşlayan dünyanın en değerli kripto parası, sabah saat 5.30 sularında 18 bin 401 dolardan işlem görüyordu.

Ani düşüş 6.36’da başladı

Son dönemde birçok rekor kıran Bitcoin, bugün 5.30-6.30 aralığında 300 dolar daha geriledi ve asıl düşüş bundan sonra yaşandı. Bitcoin’in fiyatı 6.36-6.52 aralığında, sadece 16 dakikada 18.144 dolardan 17.255 dolara geriledi ve bu hareketin büyük kısmı yalnızca yedi dakikada gerçekleşti.

Bu andan itibaren Bitcoin fiyatı Bitfinex’te 17.560 dolara civarına toparlansa da bu değer Bitstamp’teki 17.978 dolar ve GDAX’te 18.057 dolarlık değere kıyasla hayli düşük kaldı.

Bitcoin iki saatten kısa sürede 1100 dolar değer kaybetti.

Analiz

Bitfinex’teki Bitcoin fiyatının ani düşüş sebebi hemen belli olmasa da karşımıza birkaç potansiyel faktör çıkardı.

Analistlere göre Güney Koreli Youbit borsasının hack’lenmesi ve üst kuruluşunun batması, bu düşüşte paya sahip. Fakat Youbit’in Güney Kore’nin kripto para piyasasındaki rolünün pek de kayda değer olmadığı göz önüne alındığında, bu tespitin doğruluğu tartışılır.

Ayrıca Bitcoin, Koreli mega borsa Bithumb’da 20.000 dolar civarında işlem görmeye devam etti. Bu durum Koreli tüccarların hack olayı ile ilgili çok da endişeli olmadığını gösteriyor.

“Düşüşüyle de rekor kıran Bitcoin”

Büyük yatırımcıların CME’de Bitcoin vadeli işlemlerinin başlatılması sırasında ortaya çıkan astronomik yükselişi takiben kar almak için zayıf yatırımcıları korkutması, an itibarıyla en tutarlı senaryo. Zira CME vadeli işlemlerinin başladığı pazar gününden beri küresel ortalama Bitcoin fiyatı yaklaşık 2.000 dolar düştü ve bu sebeple yatırımcılar Bitcoin’in yeni yıla düşüşle gireceğinden endişe etmeye başladı.

Alternatif olarak bu düşüş, Altcoin pazarlarında daha güçlü pozisyonlar kazanmak için sermayenin yeniden dengelenmesiyle işlemlerine hız veren yatırımcılara bağlanabilir. Ethereum, Bitcoin Cash ve EOS hafta başında çok iyi bir performans gösterdi ve en değerli Altcoinlerin neredeyse tamamı dolar karşısında kazanç elde etti.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Hızlı Yükselen Hızlı Düşecek yapacak bir şey yok…

    Reply
Bizi Takip Edin