Rapora göre daha fazla Rus kripto para birimi gelirlerini açıklıyor
Rapora göre daha fazla Rus kripto para birimi gelirlerini açıklıyor

Rapora göre daha fazla Rus kripto para birimi gelirlerini açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – PwC Russia gibi danışmanlık firmaları, Rusların kripto para birimi operasyonlarından elde ettikleri gelirleri giderek daha fazla rapor ettiklerini açıkladı.

Yeni bir rapora göre, Rusya’da ifşa edilen kripto para birimi sayısı son birkaç aydır artıyor.

Açıklamanın sebebi

Rus haber ajansı İzvestia Perşembe günü, Rusların vergi amaçlı kripto ticaretinden elde ettikleri gelirleri giderek daha fazla açıkladığını bildirdi. Raporda, KPMG, PwC, FTL Advisers gibi danışmanlık ve hukuk firmalarının yanı sıra Moskova merkezli kamu politikası düşünce kuruluşu Stratejik Araştırma Merkezi’nden alınan veriler yer alıyor.

FTL Advisers’ın ortağı Maria Kukla, “Rusya’da ikamet edenlerin, başta kripto para birimi olmak üzere dijital varlıklarla yapılan operasyonlardan elde ettikleri geliri gönüllü olarak vergi beyanlarında açıklamaya başladıklarını gözlemledik” dedi.

Bu eğilimin yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağını belirlemek için henüz erken olduğunu belirtti. Para birimi vergisi raporlama dönemi 1 Mayıs’ta sona eriyor ve Kukla’ya göre o zamandan önce çok şey değişebilir.

PwC Rusya’nın bireysel vergilendirme bölümü müdürü Evgeny Sivoushkov, devam eden vergi beyannamesi döneminde kripto varlıklarının ifşa edilmesine olan ilginin arttığını söyledi. Sivoushkov’a göre, yeni trend, Rusya’nın “Dijital Finansal Varlıklar Üzerine” kripto yasasının kabul edilmesinin yanı sıra, vergi makamlarının ve uyum hizmetlerinin gelirin kaynağı ve Rusların yabancı varlıklarına daha fazla odaklanmasıyla ateşlendi.

Kripto vergi başvurularının sayısında bildirilen artış, Rusya’nın kripto para birimi vergilendirmesiyle ilgili herhangi bir özel yasayı resmi olarak uygulamamasına rağmen gerçekleşti. Bununla birlikte, İzvestia kaynaklarına göre, Rusya Federal Vergilendirme Servisi, bireyler tarafından kripto gelir vergisi prosedürünün resmi olarak Maliye Bakanlığı tarafından Mayıs 2018’de yayınlanan bir mektubun parçası olarak tanımlandığını söylüyor.

Mektuba göre, kripto ticaretinden alınan vergi matrahı, “vergi mükelleflerinin kripto para biriminin satışından elde ettikleri toplam gelir tutarının, edinimi için belgelenmiş harcamaların toplam tutarı üzerinden fazlası” olarak tanımlanıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin