featured

Rapor: Kripto pazarı baz alındığında Türkiye, bölgenin lideri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yabancı bir şirketin yaptığı çalışmada kripto pazarı ve hacmindeki artış paylaşıldı. Özellikle raporda Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki artışa dikkat çekildi. Bu bölgede öne çıkan ülke ise Türkiye oldu.

Temmuz 2021 ile Haziran 2022 yılı baz alınan raporda 566 milyar dolarlık kripto hacmi dikkat çekti. 2021 yılı itibarıyla dünya genelinde kripto yatırımcı sayısında büyük artış yaşanmıştı. Bu artışta MENA bölgesi olarak adlandırılan Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nında payı büyük.

Son Chainalysis verilerine göre, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesi için 566 milyar dolarlık kripto para işlem hacminin yaklaşık %40’ını yine Türkiye temsil etti.

Kripto pazarında yine lider Türkiye oldu

Bölgenin en büyük kripto para piyasası olarak yerini koruyan Türkiye, 2022 yılında da ciddi bir potansiyele ulaştı. Bu da borsa ve büyük şirketlerin daha çok dikkatini çekti. Diğer yandan Afganistan’da, Taliban’ın görevi devralması kripto üzerinde değişikliğe eden oldu. Ülkeye gönderilen kripto para birimlerinin değeri ayda 68 milyon dolardan 80.000 doların altına düştü.

Chainalysis’in son raporunda, enflasyondan etkilenen Türkiye’nin kriptoya yöneldiği vurgulandı. Rapor, “Temmuz 2021’den Haziran 2022’ye kadar 192 milyar dolar” veya bölge toplamının yaklaşık %40’ını aldıktan sonra MENA bölgesinin en büyük kripto para piyasası olmaya devam ettiği mesajına yer verildi. Ancak, MENA’nın en büyük kripto pazarı konumunu güçlendirmesine rağmen, Türkiye’nin yıllık %10,5’lik kripto hacmi büyümesi, ülkenin ankete katılan altı ülke arasında son sırada yer aldı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin