Dijital yuan için kullanıcı sayısı her geçen büyüyor
Dijital yuan için kullanıcı sayısı her geçen büyüyor

Rapor: İlk kullanıcılar Çin’in Dijital Yuan’ından çok memnun kalmadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in test aşamasındaki merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) yakın zamanda ortaya çıkan bir sonucu, kullanıcıları memnun etmemiş görünüyor.

Halka dağıtım

Daha önce bildirildiği gibi, Shenzhen şehri ve Çin Halk Bankası bu ayın başlarında bir “kırmızı zarf” isimli piyango başlatarak yaklaşık 1.5 milyon dolar değerinde 20 milyon dijital yuan’ı  yerel halka dağıttı.

Toplamda 200 dijital yuan (30 $) ödeme için iki milyon kişinin başvurduğu söylendi.

Ancak Reuters’e göre, dijital para biriminin bu ilk kullanıcıları, merkez bankasının Alipay gibi mevcut ödeme uygulamalarından geçiş yapmasını istiyorsa yapacak daha çok şey olduğunu düşünüyor.

Haber kaynağı, Shenzhen’deki bir alışveriş bölgesindeki kullanıcılar, başka bir hediye verilmediği sürece CBDC’yi tekrar kullanmayacağını söyledi.

Katılımcıların bir kısmı dijital yuan altyapısının Alipay ve WeChat Pay’in “uzun süredir kullanılmayan” altyapılarına benzediğini söyledi.

Yine de, güvenli ve uygun görünüyorsa CDBC’yi kullanmaya geçebileceğini vurguladılar.

Teşvikler sunulabilir

Merkez bankası mevcut sağlayıcılara yetişirken, nihayet piyasaya çıktığında dijital paranın benimsenmesini artırmak için teşvikler sunmak zorunda kalabilir.

PwC China’da kıdemli bir ekonomist Reuters’e yaptığı açıklamada “Dijital yuan kullanımını teşvik etmek için kolaylık ve diğer faydalar sunmak özellikle önemlidir” diyor.

Shenzhen piyangosu için, 3.000’den fazla mağaza, dijital yuan kazançlarının harcanmasına izin veren ödeme teknolojisi ile donatıldı.

Mağazaların kasalarındaki satış noktası cihazları, harcama tutarlarını düşürmek için kullanıcıların cüzdan uygulamasında bir QR kodu tarayacak.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin