Flare Networks, kullanıcı oylamasından sonra Cardano'yu entegre edebilir
Flare Networks, kullanıcı oylamasından sonra Cardano'yu entegre edebilir

Rapor: Blockchain teknolojisi rekorları altüst edecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

International Data Corporation’ın (IDC) Dünya Çapında Yarı-Yıllık Blockchain Harcama Kılavuzu’nda yaptığı bir güncellemeye göre, Blockchain harcamalarının 2019 ve 2023 arasında yüksek bir oranda artacağı tahmin ediliyor.

Mevcut verilere dayanarak, IDC önümüzdeki beş yıl içinde %60,2 bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) tahmin ediyor. Bu, Nesnelerin İnterneti (IoT) pazarı için beklenen %18,7’lik oranın hayli üstünde. Ayrıca sanal gerçeklik, internet erişimi ve OTT video endüstrileri için beklenen büyüme oranlarına kıyaslanınca da bu oran hayli yukarıda.

Aşağıdaki grafikte bazı teknolojilerin gelecek 5 yılda beklenen yıllık büyüme oranlarını görüyorsunuz. Blockchain’in %60’la tamamını sollaması bekleniyor.

Bazı teknolojilerin beklenen yıllık büyüme oranları (2018-2023)
Bazı teknolojilerin beklenen yıllık büyüme oranları (2019-2023)

2019’un sonuna gelindiğinde, Blockchain harcamalarının 2018’e kıyasla %80’den fazla artarak 2,8 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Büyümenin başaktörü büyük şirketler

Bu büyümenin büyük bir kısmı, teknolojiye işletme yatırımı yapmaktan kaynaklanacak. Zira hemen hemen her büyük şirket Blockchain ile uğraşıyor.

Sektör için beklenen yıllık %60,2’lik büyüme tahmininin içeriğine bakıldığında, bankacılık sektöründeki harcamaların bu toplamın neredeyse üçte birini (%30) kapsaması bekleniyor. Ayrıca birleşik üretim ve proses üretimi bir araya getirildiğinde bu harcamaların %20’sini kapsıyor ve böylece Blockchain etkin üreticilerin önünde önemli bir büyümenin sinyallerini veriyor.

Blockchain teknolojisi ABD, Çin ve Batı Avrupa’nın omuzlarında yükseliyor

Tahmin edilebileceği gibi, BT ve işletme hizmetleri sektörleri önümüzdeki beş yıl boyunca Blockchain harcamalarının büyük çoğunluğunu oluşturacak ve 2019 yılında Blockchain harcamalarının %70’ini gerçekleştireceği öngörülüyor.

Raporda yer alan verilere göre, Amerika Birleşik Devletleri yalnızca 2019’da 1,1 milyar ABD dolarının üzerinde Blockchain harcaması yapacak. Bunu Batı Avrupa 661 milyon dolar ve Çin, 304 milyon dolarla takip edecek. Bununla birlikte, beş yıllık bir süre zarfında Kanada’nın %73,3 CAGR (Birleşik Yıllık Büyüme Oranı) ile ön plana çıkması bekleniyor.

beincrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin