ICO
Rapor: 2019 1. çeyreğindeki ICO rakamları 2018'e göre 58 kat küçüldü

Rapor: 2019 1. çeyreğindeki ICO rakamları 2018’e göre 58 kat küçüldü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wall Street Journal’ın (WSJ) haberine göre, 2018 yılının ilk çeyreğinde, ICO’lar ile 2019 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülen ICO miktarı olan 6,9 milyar dolardan 58 kat daha düşük olarak belirlendi.

Raporda, ICO analitik web sitesi TokenData tarafından sağlanan verilerin referans alındığı görülüyor. WSJ, yatırımcıların düzenleyicilerin uyumsuz ICO’lara karşı yaptıkları eylemlerle ve geçen yılki genel ayı piyasası tarafından tedirgin olduğunu savunuyor.

Son davalardan biri, Şubat ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), şirket komisyona kendisinin bildirilmesinden sonra kripto şirketi Gladius Network’ü kayıtsız menkul kıymetler satmakla suçladı.

ICO ‘lar düzenleyici belirsizliklerinden etkileniyor

Future Perfect Ventures’in kurucu ortağı Jalak Jobanputra, geçen ay risk sermayesi değerlemelerinin kripto para ayı piyasasından derinden etkilendiğini iddia etti.

Son raporda, TokenData’nın 2017’den bu yana takip ettiği 2.500 projenin, yalnızca yüzde 45’inin başarılı bir şekilde fon toplayabildiği bildiriliyor.

Ayrıca, WSJ TokenData’nın, başarılı ICO’larda verilen tokenlerin yalnızca yüzde 15’inin orijinal fiyatlarında veya üstünde sattığını raporladığını belirtti.

Makale, avukat ve danışman Joshua Ashley Klayman’ın, ICO’ların kendilerinin kaybolacağı, dijital menkul kıymetler piyasasının ise kullanılmayacağı yorumuna atıfta bulundu. Son zamanlarda, menkul kıymet tokeni teklifleri (STO’lar) küresel olarak hem özel sektörden hem de devlet düzenleyicileri tarafından artan bir ilgiye sahipti.

ABD bağlamında, yatırımcıların token satışlarına gelince karmaşık bir düzenleyici görünümü ile karşı karşıya kalındığı görülüyor. Buna nazaran Şubat ayında, Wyoming eyaletinde bir Blockchain tokenizasyonuna ilişkin bir tasarı, Eylül 2017’de Delaware’de onaylanan benzer bir yasa gibi kabul edildi.

ICO’lar ile ilgili diğer gelişmelerde ise ICO’su iptal edilen bir girişim sahibinin şirketi eBay’de 60.000 dolara satmaya çalıştığı görüldü. “Sponsy” adlı girişim, hem bir ICO hem de bir STO piyasaya sürmek için tamamen hazır bir Blockchain projesi olarak tanımlanıyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin